Iris Poldervaart

Hoe vind ik de beste kleur blond bij mijn huidskleur?

24 juli 2018

Je haar blond laten kleuren kan een flinke stap zijn. Zeker wanneer je van jezelf donkerder haar hebt betekent het dat je een grote verandering ondergaat. Naast de nodige voorbereiding op het gebied van verzorging, is het ook goed om van tevoren te bedenken voor welke tint je precies wil gaan. Blond is immers een overkoepelende categorie die bestaat uit oneindig veel verschillende kleuren, van mokka tot goud en van as tot strawberry. Onze Color Specialisten geven je natuurlijk graag persoonlijk advies om de perfecte blondtint voor jou te vinden. Mocht je zelf alvast wat voorwerk willen doen, dan kun je aan de slag met deze tips van Color Director Floor. Zij geeft uitgebreid antwoord op de vraag: “hoe vind ik de beste kleur blond bij mijn huidskleur?

Tip 1: check wat de ondertoon van je huid is

Je huidskleur is de belangrijkste factor wanneer je wil checken of een bepaalde kleur blond bij jou past. Daarbij kun je niet alleen denken aan het verschil tussen een lichte, medium of donkere huid, maar vooral ook aan de ondertoon. Floor legt uit hoe je er zelf achterkomt wat de ondertoon van je huid is:

“Je hebt drie verschillende kleurtypes. Laten we beginnen met type ‘neutraal’. Als je naar je aderen kijkt, bijvoorbeeld in je armen waar de huid dun is, zie je niet overduidelijk één kleur. Het is een mix van meerdere kleuren door elkaar, zoals roze, rood, geel en blauw. Een andere indicatie is de kleur van je ogen. Mensen met een neutrale huid hebben vaak heldere irissen”. Is dit jouw ondertoon? Dan heb je geluk, want het betekent dat je eigenlijk iedere haarkleur kunt hebben. Van warm tot koel, en alles ertussenin.

“Type 2 is koel. Hierin zit veel blauw en paars, en dat zie je ook wanneer je naar je aderen kijkt. Daarnaast hebben mensen met een koele huid meestal ook een koele kleur ogen, zoals blauw of grijs”. Voor dit type doet een koele blondtint ook het meest. Denk bijvoorbeeld aan koel platina, zilverblond, grijsblond en astinten.”

“Type 3 is warm. In een warme huid zitten vaak veel gele, oranje en groene pigmenten. Daarnaast hebben mensen met een warme ondertoon vaak donkere ogen met daarin een subtiele gouden glinstering. Deze mensen kunnen juist warme kleuren heel goed hebben. Dat zijn bijvoorbeeld blondtinten met daarin brons, goud en koper.

Tip 2: kom je er niet uit? Ga voor de veilige optie

Want die is er ook. Floor: “Er zijn ook blondtinten die eigenlijk iedereen kan hebben. Dit zijn natuurkleuren; kleuren waar geen warme, en ook geen koele tinten in zitten. Deze kleuren worden ook wel nude tones genoemd”. Hoe fijn is dat? Denk hierbij bijvoorbeeld aan beige.

Tip 3: hou ook rekening met je persoonlijkheid

Hoewel je huidskleur de belangrijkste factor is, is het niet de enige. Om erachter te komen of een blondtint bij je past, in het belangrijk om niet alleen uit te gaan van de kleur van je huid en van je ogen. Zo is het ook handig om te bedenken of een kleur wel past bij je persoonlijkheid. Platinablond is bijvoorbeeld een sprekende tint, waarmee je behoorlijk opvalt. De vraag is: wil je dat ook? Pas wanneer je blij en zelfverzekerd bent met je haarkleur, kom je er écht mee weg. Denk daarbij ook aan verzorging. Een koele tint heeft meer over het algemeen meer verzorging nodig dan een warme tint. Herstellende maskers, zilvershampoo, regelmatige onderhoudsbeurten met toners en uitgroeibehandelingen… Het zijn allemaal dingen waar je rekening mee zal moeten houden wanneer je blond gaat.

Tip 4: regels zijn er om te breken

Maar, geeft Floor aan, het bovenstaande is slechts een leidraad. “Ben je jong, knap, en wil je een statement maken met je haar? Dan kan een goede Color Specialist je er ook goed uit laten zien met een blondtint die niet per se in jouw straatje ligt qua kleurtype. Wel zal je dan wellicht je kleding en make-up iets moeten aanpassen, omdat je haarkleur je eigenlijk niet optimaal flatteert”. Ben je vrij low maintenance, en wil je ‘s ochtends liever niet ál te veel tijd besteden aan je outfit en make-up? Dan kun je dus toch het beste kiezen voor een kleur die past bij de ondertoon van jouw huid en ogen. Deze zal je namelijk altijd knapper maken.

Nu we de vraag “Hoe vind ik de beste kleur blond bij mijn huidskleur?” voor je beantwoord hebben, hoef je alleen nog maar zelf de tint te kiezen. In ons magazine vind je uiteraard meer dan genoeg inspiratie, bijvoorbeeld voor sun-kissed highlights, multi-faceted platinum en butter blonde

Of je maakt natuurlijk gewoon direct een afspraak met één van de Color Specialisten via onze WhatsApp service. Check thecolor.nl/salons voor alle prijzen en contactinformatie.

Beeld: Yuri Tand, Instagram @thecolorisyou