Iris Poldervaart

butter blonde: sun-kissed haar in hartje winter

5 december 2016

Geen twee kleuren blond zijn hetzelfde. En dat is maar goed ook, want wij houden wel van een beetje afwisseling. Hoewel koele blondtinten het nog steeds heel goed doen, zien we ook steeds meer warmere kleuren langskomen. Eén van de grote favorieten van celebrity’s én van ons is butter blonde. Een heel fijn net-terug-van-vakantie kleurtje. En laten we eerlijk zijn, dat kunnen we wel gebruiken tijdens een lange Nederlandse winter.

Make-over voor Jennifer Lawrence

De warme, gouden tonen maken butter blonde een mooie tegenhanger voor het koele ijsblonde haar dat eerder dit jaar ons hart veroverde. Een klassieke blondtint, die afhankelijk van de basiskleur van het haar heel erg bombshell glam of juist heel girl next door kan zijn, net wat jij wil. Butter blond is niet alleen heel geschikt om indruk je maken op je (schoon)familie tijdens de feestdagen, maar zal ook komend voorjaar zorgen voor een jaloersmakende sun-kissed look. Actrice Jennifer Lawrence zei haar platinablonde bob al gedag en koos voor een warmere variant (inclusief lange extensions) en ook California cool girl Gigi Hadid staat bekend om haar butter blonde lokken.

Voor het mooiste effect kies je voor een basistint die even licht is als de lichtste kleur in je ogen (als je het moeilijk vindt om dat bij jezelf te zien, geen probleem. Een goede kapper weet hier raad mee), en creëer je vervolgens diepte in het haar met honing- en karamelkleurige high- en lowlights.

the Color is blonde hair

Categorieën