Iris Poldervaart

Beige blond is de haarkleur die iedereen staat

26 december 2018

Als we het over blond haar hebben, hebben we het vaak over warme versus koele kleuren. Dat kan wat abstract klinken, dus een kleine uitleg: bij warm kun je denken aan honingkleurige goudblonde tinten, terwijl koel meestal vertaald wordt naar platina, as- en ijsblonde tinten. Welke kleur jou het beste staat, hangt af van van je de ondertoon van je huid en de kleur van je ogen. Maar de juiste tint vinden, dat kan nog best lastig zijn. Voor degenen die het echt niet meer weten, zou beige blond wel eens de perfecte tint kunnen zijn; deze haarkleur staat namelijk bijna iedereen.

Fail proof blond

Dat zit namelijk zo; hoewel blond haar vaak óf warm, óf koel is, is beige blond geen van beide. Of allebei – het is maar net hoe je het wil bekijken. Beige blond, ook wel nude blonde genoemd, is namelijk een mix van verschillende blondtinten die elkaar als geheel complimenteren. En dat maakt deze haarkleur een super geschikte en natuurlijke optie voor mensen met zowel een warme (gele, olijfkleurige) als een koele (roze) ondertoon in hun huid. Fail proof, want zo weet je bijna zeker dat deze kleur ook jou goed staat.

Switch it up

Hoe low of high maintenance beige blond is, dat hangt dan wel weer af van je natuurlijke haarkleur. Vooral brunettes en dames met zwart haar moeten bereid zijn om flink wat tijd door te brengen in de kappersstoel om hun haar te laten oplichten. Maar dan heb je ook wat. Beige blond is namelijk niet alleen een heel mooie en draagbare haarkleur, het is – dankzij de neutrale ondertoon – ook nog eens het perfecte canvas voor als je toch weer eens iets anders wil. Vanaf beige blond switch je namelijk heel snel naar zowel warme, gouden tinten als koelere, meer assige kleuren. Perfect voor iedereen die zich niet op één haarkleur wil vastleggen dus. Deze haarkleur is niet voor niets een enorme hit op Pinterest.

We geven toe; beige staat niet bekend als de meest spannende of aantrekkelijke kleur. Maar als haarkleur werkt beige wonderbaarlijk goed. Beloofd.

 

 

Categorieën