Iris Poldervaart

Sun-kissed highlights: de mooiste inspiratie uit de salons

23 juli 2018

Denk je aan de zomer, dan denk je ongetwijfeld aan zon, gezelligheid en… sun-kissed highlights, toch? Je zou in ieder geval niet de enige zijn, want het is nog steeds één van de populairste kleurtechnieken in onze salons. En dat is heel begrijpelijk. Want hoewel het weer dit jaar meezit heeft natuurlijk niet iedereen de mogelijkheid om voldoende tijd aan het strand door te brengen om de sun-kissed look op natuurlijke wijze te bereiken. Dat geeft niets, want onze Color Specialisten weten je haar net zo mooi op te lichten. Wat zeggen we, nog mooier. En dat zonder dat je nog weken lang zand in je tas vindt.

Mix van warme tinten

Afhankelijk van je eigen haarkleur kun je zo licht of juist subtiel gaan als je zelf wil. De zon licht je haar tenslotte ook niet overal precies evenveel op. De truc is om een aantal verschillende tinten in het haar te zetten die een warme ondertoon hebben, maar niet naar geel of oranje neigen. Denk bijvoorbeeld aan karamel- en kopertinten in donker haar, en vanille- en honingtonen in blond haar. Ook leuk: ter afwisseling kun je voor een paar plukjes strawberry blonde gaan.

Tip van onze Color Specialisten

Voor het mooiste effect kies je voor een basistint die net zo licht is als de lichtste kleur in je irissen (als je het moeilijk vindt om dat bij jezelf te zien, kan jouw Color Specialist je hier uiteraard mee helpen), en creëer je vervolgens diepte in het haar met dunne, gouden highlights. Ook verzorging is belangrijk: laat je goed adviseren door je Color Specialist en kies voor professionele producten om je haar mooi en gezond te houden, bijvoorbeeld de Sebastian Color Ignite Multi shampoo en conditioner. Omdat je haar voor deze look flink opgelicht moet worden, is het verstandig om aan je colorist te vragen een Bond treatment aan de kleuring toe te voegen.

Sun-kissed highlights: onze inspiratie + zomeractie

Ter inspiratie verzamelden wij de mooiste kapsels met sun-kissed highlights. Deze werden stuk voor stuk gecreëerd door onze eigen Color Specialisten. Zien we jou binnenkort ook bij ons in de salon? Maak een afspraak bij één van de salons via onze WhatsApp service. Wanneer je voor 25 augustus langskomt ontvang je 20% korting op je kleurbehandeling! Check hier alle voorwaarden, plus 7 handige tips om je haarkleur ook in de zomer optimaal te verzorgen.

Beeld: The Color salons