Anna van der Griend

Bond treatments: wat je moet weten over deze behandeling

17 juli 2018

Wanneer je gekleurd wordt door een professionele colorist, kun je nog wel eens overrompeld worden door technische termen en vakjargon. Eén veelgebruikte term? Bond treatments. Als je jouw haar wel eens laat blonderen heb je het er misschien wel eens over gehad met jouw Color Specialist. Toch weet lang niet iedereen wat een Bond treatment precies inhoudt en waarom het zo belangrijk is voor de gezondheid van je haar. Sterker nog, wanneer een Color Specialist je aanraadt een Bond treatment toe te voegen aan je kleurbehandeling, heb je misschien het idee dat je om de oren wordt geslagen met een mooi verkooppraatje. Niets is minder waar. Een Bond treatment is vrijwel onmisbaar als je jouw haar op een gezonde manier wil kleuren, en vooral wanneer je het wil óntkleuren. Wij leggen uit waarom.

Bond treatments: dit moet je weten

– Simpel gezegd is een Bond treatment een toevoeging aan het kleurproces. Dit gebeurt in 3 stappen: stap 1 wordt  toegevoegd aan de kleuring om de haarverbindingen te beschermen. Vervolgens wordt stap 2 gebruikt als pre-shampoo wanneer de kleur uitgespoeld wordt. Deze herstelt de structuur van de haarvezel. Stap 3 is een conditioner die je zo’n één keer per week zelf thuis gebruikt om het verzorgende effect van de behandeling te behouden.

– Er zijn Bond treatments van verschillende merken op de markt. Na uitgebreid testen heeft The Color gekozen voor de variant van Matrix: Matrix Bond Ultim8.

– Naast de salon treatment heeft Matrix Bond Ultim8 ook een shampoo, conditioner en pre-conditioner voor thuis. Deze zorgen voor extra bescherming en kun je kopen bij The Color salons.

– Het beschermen van je haar is nog best een technisch verhaal. Je haar bevat zowel sterke verbindingen (zwavelbruggen) als zwakke verbindingen (zoutbruggen). Tijdens het kleuren kunnen deze verbindingen ernstig verzwakken of zelfs breken. Bond treatments bevatten Maleic Acid, een ingrediënt dat werkzaam is tijdens de kleurbehandeling. Deze stof zorgt er voor dat de sterke verbindingen in het haar behouden blijven. Daarnaast verwijdert het ionen die voorkomen dat zwakke verbindingen zich herstellen.

– Bond treatments worden vaak gebruikt tijdens bleachings, omdat deze behandeling over het algemeen het schadelijkst is voor de gezondheid van het haar. Maar ook wanneer je niet lichter maar donkerder gaat kan je baat hebben bij een Bond treatment. Color Manager Arnolda geeft aan: “als de kwaliteit van het haar slecht is, bijvoorbeeld omdat het eerder al eens gebleekt is, voeg ik altijd Bond Ultim8 toe aan de kleuring”.

– Ook wanneer je jouw lokken veel krult of juist steil maakt kan het verstandig zijn om ééns in de zoveel tijd een Bond treatment te nemen om je haar te beschermen en te herstellen.

The Color loves Bond

Benieuwd wat een Bond behandeling voor de kwaliteit van jouw haar kan doen? Vraag via WhatsApp vrijblijvend advies bij één van The Color salons.

 

the color bond treatments

Beeld: Emma Peijnenburg