Anna van der Griend

De 30 grootste beautyergernissen van make-up liefhebbers

22 augustus 2018

We love beauty, dat moge duidelijk zijn. Toch zijn er dagen dat het even niet mee zit en onze liefde voor make-up flink op de proef gesteld wordt. Mascara die op alle plekken behalve je wimpers terecht komt, nagellak die al na een dag begint te chippen… Het kan je dag flink verzieken. Wij verzamelden de beautyergernissen die alle make-up liefhebbers zullen herkennen.

1. Hoog op het lijstje van beautyergernissen: eyeliner die niet meewerkt. Hoeveel tijd je ook aan je make-up besteedt, je eyeliner lijkt nooit 100% symmetrisch te zijn. En dat zit je dwars. Dus blijf je maar bijwerken, tot je nog eens goed in de spiegel kijkt en tot de conclusie komt dat je eruit ziet alsof je in een serieuze goth fase beland bent.

2. Je loopt al de hele dag vriendelijk te lachen, maar mensen lachen niet vriendelijk terug. Ontwaar je nou een lichte hint van medelijden en spot bij voorbijgangers? Pas wanneer je na uren weer in de spiegel kijkt zie je dat je al die tijd al lippenstift op je tanden had.

3. Glanzende overspray op blushes en bronzers zou wat ons betreft absoluut verboden moeten worden. Het is de zuiverste vorm van false advertising!

4. Nee, je hebt écht geen intense huilbui gehad. Die mascara op je wangen is puur het bewijs van een flinke regenbui. Een risico dat je helaas áltijd loopt hier in Nederland. Voortaan aan de waterproof make-up dan maar? 

5. Vooral bij cream eyeshadows een veelvoorkomend probleem: al na een half uur bevindt het grootste deel van die prachtige kleur zich niet meer op je ooglid, maar verstopt in de crease (psst, een speciale oogschaduw primer doet wonderen).

6. Je ging voor wimpers met indrukwekkend volume. Helaas pakte dat niet helemaal uit zoals je bedoelde en loop je nu rond met een rommelig stel spinnenpootjes boven je ogen. 

7. Of je nou een super lichte of juist een donkere huid hebt, het vinden van een goede foundation en bronzer blijft een uitdaging. Vol goede moed blijf je producten aanschaffen. Er moet toch een tint zijn die er ook op jouw huid mooi uitziet!? Nope, de kleur pakt ofwel oranje, óf grauw uit. 

8. Speciaal voor iedereen met lenzen: pas wanneer je oogmake-up er helemaal op zit – inclusief een wonderbaarlijk strakke cat eye – merk je dat je bent vergeten je lenzen in te doen. En dat je dus weer helemaal opnieuw kunt beginnen.

9. In plaats van op je wimpers, belandt je mascaraborsteltje in die lok haar die net in je gezicht valt. Wat kun je zeggen, je oog-handcoördinatie is ‘s ochtends nog niet optimaal. 

10. Je bent inmiddels een expert in het aanbrengen van zelfbruiner, alleen wil je nog wel eens vergeten je handen even grondig te wassen na afloop. Inderdaad, de komende dagen loop je rond met geheimzinnige oranje vlekken tussen je vingers.

11. Na een korte nacht ga je druk in de weer met concealer in een verwoede poging je donkere kringen te verbergen. Tevergeefs, want binnen de kortste keren trekt het allemaal in de minuscule lijntjes onder je ogen (we weigeren het rimpels te noemen). Waarmee je precies het tegenovergestelde bereikt van wat de bedoeling was: je lijkt alleen nog maar vermoeider en ouder. Pijnlijk maar waar.

12. Je bent best bereid ‘s ochtends wat extra tijd uit te trekken voor je huidverzorgingsroutine. Maar dat je dagcrème 10 minuten in moet trekken voor je je primer op kunt doen, gaat je te ver. Hoe vroeg moet je je wekker zetten!?

13. We hebben ons er inmiddels bij neergelegd dat make-up wel eens geadverteerd wordt met valse beloftes. Maar dat “long-lasting” nagellak al na een dag begint te chippen? Onacceptabel.

14. Misschien wel net zo irritant: glitternagellak die er niet afgaat. Met geen mogelijkheid. Feestelijke topcoats zijn leuk, maar is dit het echt waard? Na een halfuur boenen begin je toch echt te twijfelen. 

15. Het epileren van je wenkbrauwen beschouw je maar gewoon als een noodzakelijk kwaad. Hoe je dan toch steeds opnieuw weer uitschiet en net wat meer haartjes weghaalt dan de bedoeling was is je dan ook een raadsel. Voor je het weer zit je weer met wenkbrauwen die ietwat doen denken aan de minuscule jaren ’90 streepjes.

16. Over slechte wenkbrauwen gesproken: kunnen alle foto’s van 5 jaar geleden waarop onze wenkbrauwen staan alsjeblief verbrand worden?

17. Hoe moe je ook bent, in je ogen wrijven is geen optie.

18. Je dacht toch echt dat je je wenkbrauwpotlood had gepakt. Pas wanneer je je wenkbrauwen al aan het bijtekenen bent kom je erachter dat je hier met een felrood lippotlood te maken hebt. Ja, een goed opgeruimde make-uptafel loont dus echt.

19. Terwijl de mascara nog nat op je wimpers zit weet je een ernstige niesaanval niet te onderdrukken. Resultaat: meer mascara op je gezicht dan op je wimpers.

20. Eén van de coolste looks van nu is eyeliner die je niet onder, maar in je waterlijn aanbrengt. Makkelijker gezegd dan gedaan. Na een paar keer flink in je ogen geprikt te hebben (met dikke tranen die over je wangen lopen als gevolg) heb je het wel weer gehad met deze trend.

21. Lipgloss en haar: een gevaarlijke combinatie. Eén windvlaag en een plakkerige lok haar later weet je weer waarom je in de herfst nooit lipgloss droeg.

22. Als beautyliefhebber ben je altijd wel in om een nieuwe trend te proberen, en highlighten is het nieuwe contouren, toch? Helaas pakt het nog wel eens verkeerd uit. Waar ligt de grens tussen healthy glow en discobal precies?

23. Alle warme dagen deze zomer waren natuurlijk fijn, maar helaas niet zonder problemen. Zelf een hittegolf overleven is één ding, maar ook je make-up heeft het zwaar. Je favoriete lipstick die op warme dagen ligt te smelten in je make-uptasje? Niet oké.

24. Het blijft riskant: het swatchen van foundation en concealer in winkels, zeker met kunstlicht. Als je net aangeschafte foundation thuis dan ook nog eens flink blijkt te oxideren, dan ben je er helemaal klaar mee. 

25. Je weigert het huis de verlaten zonder je absolute beauty essentials. Oftewel je compact powder. En je lippenstift. Oja, en ook je mascara, blush, en natuurlijk haarserum voor als de luchtvochtigheid toch wat heftig blijkt. Voor je het weet sjouw je kilo’s aan “essentials” mee. Hoe doen vrouwen met kleine, elegante tasjes dat toch?

26. Het is bijna iedere dag weer een dilemma: wil je op tijd op werk zijn of 20 minuten te laat binnen komen rennen, maar dan wel mét een indrukwekkende cut crease? Keuzes, keuzes… 

27. Je nagels lakken kan heel rustgevend zijn, ware het niet dat je daarna meer geduld moet hebben dan je eigenlijk kunt opbrengen. Was je nou maar vóór het lakken van je nagels lakken naar de wc gegaan, want als je je nagels kras-vrij wilt houden zit dat er voorlopig niet in.

28. Leer jezelf dan wel even aan om eerst je trui aan te trekken, en daarna pas je make-up op te doen. Tenminste, als je niet wil dat je mascara en lippenstift een overduidelijke afdruk achterlaten in de binnenkant van je kraag.

29. Je probeert natuurlijk het meeste uit je setting spray te halen, maar wanneer er nog maar een klein bodempje over is komt er geen fijne mist meer uit het flesje, maar dikke druppels.

30. Je favoriete highlighter, op de grond, in een heleboel kleine stukjes. Moeten we daar echt nog meer woorden aan vuil maken?

Wat zijn jouw grootste beautyergernissen?

Beeld: Kyla Elaine

 

Categorieën