Anna van der Griend

Hittegolf hacks: zo blijf je koel in extreme hitte

27 juni 2018

Er zijn maar weinig landen waar zoveel over het weer gepraat wordt als in Nederland, en meestal niet al te lovend. Dat is deels begrijpelijk, want de regen kan op de meest ongelegen momenten met bakken uit de lucht komen vallen. En hoewel met wind tegen fietsen een goede work-out is, is het niet ideaal wanneer je op tijd op je werk probeert te komen. Toch lijkt ook warm weer voor veel mensen een bron van ongemak te zijn. Goed nieuws: het is mogelijk om koel (en cool) voor de dag te komen wanneer het weer dat zeker niet is. Hoe, vraag je? Met deze 5 hittegolf hacks.

Omhoog ermee

Op de dagen dat het echt heet (en vochtig) is hoef je niet eens te proberen om je haar leuk te stylen, want na vijf minuten in de benauwde buitenlucht heeft je haar er gegarandeerd geen zin meer in, en jij waarschijnlijk ook niet. Wat kun je dan wel doen? Steek je haar op in een leuke knot of paardenstaart, of ga er even goed voor zitten en creëer een mooie vlecht – als het je lokken maar uit je nek houdt. Denk er dan wel aan dat je je hals ook goed insmeert met zonnebrandcrème.

Spray away

Over zonnebrandcrème gesproken: die is natuurlijk onmisbaar, dat weten we nu wel. Wat je misschien nog niet wist, is dat merken tegenwoordig met steeds meer (en steeds betere) cremes speciaal voor je gezicht komen. Deze voelen niet vettig aan, maar hebben vaak zelfs een verzorgend en hydraterend effect. Op dagen met een hoge zonkracht is het belangrijk om je meerdere keren per dag opnieuw in te smeren, iets wat niet goed samengaat met een volle laag foundation. Een SPF spray die je niet onder, maar over je make-up heen aanbrengt is wat ons betreft dan ook de uitvinding van de eeuw. Hiermee kun je lekker de hele dag blijven sprayen zonder dat je make-up ook maar een millimeter verschuift.

Verfrissend en verkoelend

Aan het eind van een lange, warme dag je gezicht wassen met koud water? Heerlijk. Nog heerlijker is het om daarna een kalmerend sheet masker te gebruiken. Tip: zorg dat je altijd een paar van je favoriete maskers in de koelkast hebt liggen. Het verkoelende effect voelt niet alleen geweldig, maar het werkt ook ontzettend goed tegen uitdroging en irritatie door bijvoorbeeld chloor en zeewater.

Lekker deppen

Wel eens van blotting paper gehoord? Zo niet, dan mis je wat. Blotting paper is ideaal als je huid de neiging heeft om snel te glimmen. Deze flinterdunne papiertjes zijn namelijk helden in het opnemen van overtollig zweet, olie en talg dat zich gedurende de dag op je gezicht verzamelt. Blotting paper is dan ook een mooie vervanging voor matterend poeder, dat er op warme dagen nog wel eens cakey wil uitzien – helemaal wanneer je laag over laag aanbrengt.

Koel en bedekt

Niet iedereen voelt zich comfortabel in short shorts, korte jurkjes en nog kortere crop tops, en dat hoeft ook helemaal niet. Met blousjes, culottes, midirokken en palazzo pants blijf je minstens net zo koel. Wel is het slim om naar de samenstelling van de stof te kijken; in de zomer kun je synthetische kleding beter mijden. Ga in plaats daarvan voor natuurlijke, ademende stoffen zoals linnen en katoen. Bijkomend voordeel: door iets minder huid bloot te stellen aan de volle zon, zal je minder snel verbranden. Let wel op dat je het insmeren niet helemaal overslaat, want UV stralen dringen uiteindelijk wel door luchtige, dunne kleding heen.

En, ga jij deze hittegolf hacks uitproberen met het warme weer?

Benieuwd hoe je ervoor zorgt dat je haar een hittegolf ook enigszins overleeft? Dat vertellen we je hier.

Categorieën