Anna van der Griend

7 trucjes voor mooi zomerhaar waar de pro’s bij zweren

8 augustus 2017

De zomer staat gelijk aan een eindeloze stroom plezier. Zonnen, zwemmen, losgaan op een festival… Het houdt niet op. De keerzijde van al dit vermaak: het doet niet veel goeds voor je haar. Sterker nog, als je niet oppast zit je aan het eind van de zomer met een sneue bos stro op je hoofd – alsof het begin van de herfst nog niet pijnlijk genoeg was. Gelukkig bestaan er een aantal manieren om je haar ook tijdens de heetste zomermaanden enigszins te redden. Wij verzamelden 7 trucjes voor mooi zomerhaar waar de echte pro’s bij zweren.

Get your SPF on

Niet alleen je huid, maar ook je haar heeft SPF nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze producten op de markt die ervoor zorgen dat jij aan het eind van de zomer niet met een droog bosje zit. Kies liever voor een leave-in spray dan voor alleen een shampoo met uv protection – deze laatste laat maar weinig bescherming achter wanneer je hem uitspoelt. Producten zoals de Matrix Biolage Sunsorials Protective Hair Oil spray breng je net als ‘normale’ zonnebrandcrème aan voordat je de zon in gaat. Let er altijd op dat de haarproducten die je gebruikt op zonnige dagen geen alcohol bevatten, dit zal je haar nog meer uitdrogen.

Dress(ing) yourself

Sladressing voor in je haar? You better believe it. Door je haar te wassen met appelazijn hou je de pH waarde van je hoofdhuid op pijl, wat helpt met het versterken van de haarwortels. Wat vervolgens weer zorgt voor snellere haargroei. Fijn, als je dode punten na de zomer iets langer zijn dan normaal.

Voorzorgsmaatregelen

In plaats van haar dat al beschadigd is te moeten verzorgen, kan je jouw lokken maar beter beschermen vóór het kwaad geschied is. Door je haar nat te maken voor je het zwembad ingaat zorg je ervoor dat je haar minder chloor opneemt, want van chloor wordt je haar – je raadt het al – groen. Vooral blondines, toch al een risicogroep in de zomer, doen er verstandig aan dit advies echt op te volgen. Om ervoor te zorgen dat je haar zo min mogelijk chloor absorbeert gebruik je voor het zwemmen een haarolie of een haarproduct dat rijk is aan siliconen. Het is alleen wel de vraag hoe blij je mede-zwemmers daarmee zijn.

Eerste hulp

Tóch groen uitgeslagen lokken? Da’s niet zo fraai. Dan is het nu zaak om daar zo snel mogelijk vanaf te komen. Dat doe je met een vitamine C spray. Vitamine C neutraliseert chloor en is daarmee de ideale redding voor groen haar. Heeft je haar wat extra liefde nodig? Mix dan zelf een masker van zilvershampoo en je favoriete treatment (bijvoorbeeld de Keune So Pure Moisturizing Treatment) en laat dit 20 minuten intrekken. Voor je het weet is je haar weer cool as a cucumber. Maar dan dus niet groen.

Goed geolied

Zeezout in je haar is heerlijk als je voor de geliefde beach look gaat, maar op een gegeven moment ben je er ook wel weer een beetje klaar mee. Zeker als je het stugge gevoel niet meer uit je haar krijgt door het te wassen en je lokken ook vlak na een douchebeurt behoorlijk crispy aanvoelen. De snelste manier om zo’n droge warboel terug te toveren naar zachte, glanzende lokken is met een voedende olie. Aanraders zijn bijvoorbeeld de Davines OI / OIL Absolute Beautifying Potion en de Moroccanoil Treatment.

Hittevrij

Je haar doorstaat gedurende de dag al genoeg hitte zonder dat je er ook nog gloeiend hete tools op loslaat. Toch föhnen of stijlen? Gebruik dan altijd een hittebeschermende spray of balsem, bijvoorbeeld de Evo Icon Welder

Hoofdzaken

Vaak zijn we zo erg met de gezondheid van ons haar bezig, dat we vergeten waar dat haar eigenlijk vandaan komt. En net als je haar, heeft ook je hoofdhuid flink wat te verduren in de zomer. Helemaal niet zo’n gek idee om je hoofdhuid iets meer aandacht te geven dus. Bij sommige salons kun je speciale behandeling voor je hoofdhuid inboeken, bijvoorbeeld de Bamboo Spa Treatment van O’right. Liever zelf aan de slag? Dit zijn The Chair’s favo at home scalp treatments

The Chair zomerhaar trucjes
Beeld: Vogue, ELLE

Dit artikel bevat producten die wij van een bedrijf hebben ontvangen.