Iris Poldervaart

Zomeractie Nijmegen + de beste trucjes voor summer proof hair

10 augustus 2020

De zomer staat gelijk aan een hitte. Zonnen, zwemmen staan de aankomende dagen vast op het menu. De keerzijde van al dit vermaak: het doet niet veel goeds voor je haar. Sterker nog, als je niet oppast zit je aan het eind van de zomer met een sneue bos stro op je hoofd – alsof het begin van de herfst nog niet pijnlijk genoeg was. Gelukkig bestaan er een aantal manieren om je haar ook tijdens de heetste zomermaanden enigszins te redden. Wij verzamelden 7 trucjes voor mooi summer proof hair waar de echte pro’s bij zweren.

Summer proof hair actie voor onze vaste klanten: 25% korting op jouw volgende kleurbehandeling bij The Color Nijmegen*!

Omdat wij weten hoe belangrijk het is om ook in de zomer optimaal van je haarkleur te kunnen genieten, hebben we een cadeautje voor je: wanneer je een afspraak maakt bij The Color Nijmegen krijg je 25% korting op je kleurbehandeling. Deze zomeractie geldt op alle kleurbehandelingen die plaatsvinden in augustus 2020 (* tussen 12 augustus en 31 augustus 2020), en is voor alle vaste klanten bij The Color Nijmegen.* Hier vind je onze contactinformatie. Vermeld bij het maken van je afspraak #summerproofnijmegen!

Get your SPF on

Niet alleen je huid, maar ook je haar heeft SPF nodig. Gelukkig zijn er tegenwoordig talloze producten op de markt die ervoor zorgen dat jij aan het eind van de zomer niet met een droog bosje zit. Kies liever voor een leave-in spray dan voor alleen een shampoo met uv protection – deze laatste laat maar weinig bescherming achter wanneer je hem uitspoelt. Let er altijd op dat de haarproducten die je gebruikt op zonnige dagen geen alcohol bevatten, dit zal je haar nog meer uitdrogen.

Dress(ing) yourself

Sladressing voor in je haar? Zeker weten! Door je haar te wassen met appelazijn houd je de pH waarde van je hoofdhuid op pijl. Dit helpt bij het versterken van de haarwortels, wat vervolgens weer zorgt voor snellere haargroei. Vooral heel handig als je dode punten na de zomer iets langer zijn dan normaal, maar je niet meteen de helft van je haar wil afknippen.

Voorzorgsmaatregelen

Voorkomen is beter dan genezen, toch? In plaats van haar dat al beschadigd is te moeten verzorgen, kan je jouw lokken beter beschermen vóór het kwaad geschied is. Door je haar nat te maken voor je het zwembad ingaat zorg je ervoor dat je haar minder chloor opneemt, want van chloor wordt je haar – je raadt het al – groen. Vooral blondines, toch al een risicogroep in de zomer, doen er verstandig aan dit advies echt op te volgen. In plaats van water kun je voor het zwemmen een haarolie of een haarproduct dat rijk is aan siliconen gebruiken. Het is echter wel de vraag hoe blij de andere zwembadgasten daarmee zijn.

Eerste hulp

Tóch groen uitgeslagen lokken? Da’s niet zo fraai. Dan is het nu zaak om daar zo snel mogelijk vanaf te komen. Dat doe je met een vitamine C spray. Vitamine C neutraliseert chloor en is daarmee de ideale redding voor groen haar. Voor je het weet is je haar weer cool as a cucumber. Maar dan dus niet groen. Zo heb je voor je het weet weer summer proof hair!

Goed geolied

Zeezout in je haar is heerlijk als je voor de geliefde beach look gaat, maar op een gegeven moment ben je er ook wel weer een beetje klaar mee. Zeker als je het stugge gevoel niet meer uit je haar krijgt door het te wassen en je lokken ook vlak na een douchebeurt behoorlijk crispy aanvoelen. De snelste manier om zo’n droge warboel terug te toveren naar zachte, glanzende lokken is met een voedende olie.

Hittevrij

Je haar doorstaat gedurende de dag al genoeg hitte zonder dat je er ook nog gloeiend hete tools op loslaat. Toch föhnen of stijlen? Gebruik dan altijd een hittebeschermende spray of balsem.

Hoofdzaken

Vaak zijn we zo erg met de gezondheid van ons haar bezig, dat we vergeten waar dat haar eigenlijk vandaan komt. En net als je haar, heeft ook je hoofdhuid flink wat te verduren in de zomer. Helemaal niet zo’n gek idee om je hoofdhuid iets meer aandacht te geven dus. 

*De actie geldt niet voor knippen, extensions, producten en vouchers. Niet geldig in combinatie met andere acties. Deze actie is alleen geldig bij The Color Nijmegen, niet bij de salons in Amsterdam.