Iris Poldervaart

6 briljante primer tips voor beginners en pro’s

8 februari 2017

Gebruik jij al een primer? Hoewel veel beauty fanaten niet meer zonder kunnen, zijn er ook zat mensen die het smeersel onzin vinden of zelfs nog nooit van primer gehoord hebben. En dat is jammer, want een goede primer is één van de meest multifunctionele wapens in make-up tasje. Wij zijn dan ook van mening dat primer écht niet meer mag ontbreken in je beauty routine. Je basiskennis rondom primers opschroeven doe je hier. Helemaal up to speed? Wij verzamelden 6 primer tips voor zowel make-up rookies als next level pro’s.

1. Bright eyes

Dat er speciale primers voor je oogleden bestaan wist je misschien al, maar wist je ook dat deze producten veel meer kunnen doen dan alleen het op z’n plek houden van je oogschaduw? Door de primer niet alleen op je oogleden, maar ook aan de zijkant van je ogen en eronder te gebruiken, zorg je dat je foundation en concealer minder in de fijne lijntjes rond je ogen trekken.

2. Read my lips

Niet alleen je ogen, maar ook je lippen doen vrolijk mee aan de primer hype. Speciale lip primers helpen je lipstick muurvast te laten zitten op je lippen zonder dat de kleur vervaagt of doorloopt in de lijntjes rond je mond. Daarnaast kan een lip primer ervoor zorgen je lipstick minder droog en ruw aanvoelt op je lippen, een probleem dat helaas vaak voorkomt bij (vloeibare) matte lipsticks. De M.A.C Prep + Prime Lip is een grote favoriet onder fervent make-up gebruikers.

3. Color codes

Color camouflaging is hot. En daarvoor gebruiken we niet alleen concealers in verschillende ‘corrigerende’ tinten, ook je primer kan een handje helpen. Gebruik een blauwe, lichtroze of lila primer om de vermoeide lichte huid een boost te geven, een perzikkleurige primer om de donkere huid te verhelderen of een primer met een groene ondertoon om een rode huid te neutraliseren. NYX Cosmetics heeft een hele lijn Color Correcting Liquid Primers; voor elke huid een verschillende camouflerende primer.

4. Triple threat

Naast het egaliseren van je huid en het langdurig mooi houden van make-up, hebben sommige primers nog een extra werking. Zo is de Smashbox Photo Finish More Than Primer Blemish Control verrijkt met salicylzuur, een ingrediënt dat acne tegengaat. De nieuwe Resist Smoothing Primer Serum van Paula’s Choice beschermt je huid tegen de zon met SPF 30 en bevat antioxidanten die de huid nog eens extra beschermen tegen schade van buitenaf, bijvoorbeeld door milieuvervuiling.

5. Wait for it

Hoewel je ‘s ochtends waarschijnlijk niet al te veel tijd over hebt, is het toch echt wel handig om een minuut of 5 te wachten met je foundation nadat je je primer hebt aangebracht. Wanneer je dit niet doet loop je niet alleen het risico dat je foundation gaat rullen; het kan er ook nog eens voor zorgen dat werking van de primer vermindert en je make-up gedurende de dag dus minder goed blijft zitten.

6. Step by step

Breng je primer aan ná je huidverzorging. Op sommige verpakkingen staat dat je het product het best kunt aanbrengen op een schone huid, maar betekent dat niet dat er helemáál niks onder je primer mag zitten. Begin met het aanbrengen in het midden van je gezicht (rond je neus, voorhoofd en kin) en werk naar buiten toe richting je wangen en kaaklijn. Hoewel er mensen zijn dit het liefst met een make-up sponsje doen, vinden wij dat je hiervoor ook prima je vingers kunt gebruiken (de finish van je primer doet er immers niet toe).

The Chair primer tips NYC

Wat zijn jouw beste primer tips?

 

Categorieën