Anna van der Griend

13 problemen die mensen die niet van de zomer houden herkennen

6 juli 2018

We zitten midden in een hittegolf, en we zijn allemaal is dolgelukkig, toch? Nou, nee. Geloof het of niet, maar lang niet iedereen wordt blij van deze sub-tropische temperaturen. Verkies jij ook zo ongeveer ieder ander seizoen boven de zomer? Dan zullen deze dingen je ongetwijfeld bekend voorkomen. Dit zijn de 13 problemen die mensen die niet van de zomer houden herkennen. Want dat bestaat. Echt.

1. De druk om je te vermaken is veel te hoog. Iedere zomer moet een zomer zijn om nooit te vergeten. Sterker nog, je hebt het gevoel dat je het meeste uit iedere dag moet halen. Een dagje lui binnen zitten en Netflixen? Dat kan niet zomaar tijdens de heetste periode van het jaar. Plezier hebben zal je! En dat telt natuurlijk alleen als je het deelt met de rest van de wereld. Want heb je wel echt op het terras gezeten als er geen bewijs op Instagram staat?

2. Je bent binnen een half uur verbrand. Wat zeggen we, binnen 15 minuten. Jouw overgevoelige huid, daar kan geen factor 50 tegenop. Wanneer je dan toch het briljante idee hebt om een dag aan het strand of in het park te spenderen ben je voornamelijk bezig met het opnieuw aanbrengen van je zonnebrandcrème. En opnieuw, en opnieuw…

3. Fietsen met een rokje of een jurkje; welke sadist heeft deze combinatie verzonnen? Wanneer het warm is wordt je omgeving standaard getrakteerd op een aanblik op jouw ondergoed. Sorry, maar eigenlijk helemaal geen sorry. Er is gewoon niets aan te doen!

4. Schurende bovenbenen zijn de hel. Hiervoor gaan inmiddels talloze hacks het internet rond; van talkpoeder en deodorant aanbrengen tussen je benen tot de hele zomer kleine fietsbroekjes onder al je jurken dragen. Maar ja, ga per ongeluk een keer van huis zonder deze voorzorgsmaatregelen te treffen en je zit al na 2 meter met brandende dijen. Ai.

5. Je hebt je er bij neergelegd dat bepaalde zweetplekken erbij horen. Je bent er niet blij mee, maar je hebt je erbij neergelegd. Boob sweat daarentegen? Dat went nooit.

6. Last van hooikoorts? Gefeliciteerd! Jij loopt de rest van de zomer met een verstopte neus en tranende ogen.

7. Slapen met een dekbed en stikken van de hitte, of slapen zonder dekbed met het risico dat de monsters onder je bed naar je voeten grijpen. Ja, dat is een serieus dilemma.

8. Slapen komt er trouwens sowieso niet van, want je slaapkamer is overgenomen door een kolonie muggen die het hun missie hebben gemaakt om jou helemaal lek te prikken.

9. Zomerkleding is niet jouw ding. Minuscule shorts? Echt niet. Vrolijke fladderende zomerjurkjes? Nee bedankt. Al bij de eerste tekenen van een hittegolf vraag jij je af wanneer je jouw spijkerbroek weer uit de kast kunt trekken. Als je dan ook nog eens na moet denken over een office-proof outfit geef je het maar gewoon helemaal op.

10. De dingen die je zomer met je haar doet… Zon, zee en chloorwater behoren tot je grootste vijanden, om over de luchtvochtigheid op een benauwde dag nog maar te zwijgen. Om er het meeste van te maken, volg je natuurlijk wel deze tips op. 

11. Je kunt nog zo je best doen met primers en setting sprays, maar na 5 minuten in de zon glijdt je foundation toch wel van je kin af. Vooruit, er zijn een aantal tips die je hiermee kunnen helpen. 

12. Je kunt op een dag maar zo vaak een verfrissende koude douche nemen totdat je waterrekening in protest komt.

13. Het temperatuurverschil tussen de buitenlucht en de supermarkt is enorm. Word je geacht boodschappen te doen in de vrieskou? Neem je speciaal voor de gelegenheid een trui mee? Het blijft lastig.

Maar hé, bekijk het van de positieve kant; de zomer is tijdelijk, en aan elke hittegolf komt een einde. Voor je het weet hangen de gezellige truien en stijlvolle winterjassen alweer in de winkels en kun je weer ongestoord binnen blijven zitten. En tot die tijd gebruik je natuurlijk onze hittegolf hacks

 

Categorieën