Anna van der Griend

6 zomer make-up tips om elke hittegolf te doorstaan

8 augustus 2018

Laten we eerlijk zijn: wanneer de temperatuur de 30 graden aantikt springen we ‘s ochtends niet direct uit bed met de intentie om een flinke laag make-up op ons gezicht aan te brengen. Aan het strand liggen, ijsjes eten en niet verbranden staan op zulke dagen een stuk hoger op ons prioriteitenlijstje. Toch zijn er ook dagen dat je het make-uppen niet helemaal wil overslaan, zelfs als je je eigenlijk veel liever in een koelkast zou willen verstoppen. Om ervoor te zorgen dat je gezicht een beetje leuk blijft zitten in subtropische temperaturen verzamelden we 6 onmisbare zomer make-up tips.

De beste zomer make-up tips op een rijtje

Meer met minder

Make-up en (het onvermijdelijke) zweet is geen fijne combinatie. En dan hebben we het niet alleen over vervelende verschijnselen als plakkerige foundation, uitgelopen eyeliner en stempelende mascara maar ook over een geïrriteerde huid en prikkende ogen. Gebruik dus alleen het hoogstnoodzakelijke (voor zover make-up ooit écht noodzakelijk is, maar dat is een vraag voor een andere dag), zoals een beetje concealer, BB- of CC cream en een likje mascara.

Bodempje leggen

Kun je echt niet zonder foundation? Zorg dan dat je basis in orde is. Iets concreter: gebruik een goede primer. Een primer zorgt er niet alleen voor dat je foundation makkelijker aanbrengt (waardoor je er weer minder van nodig hebt, win), maar ook dat je make-up gedurende de dag beter blijft zitten. Blijf met warm weer liever weg van primers met siliconen; deze kunnen verstopte poriën veroorzaken. Oh, en je allerbelangrijkste basis is natuurlijk al-tijd zonnebrandcrème.

Kleur kiezen

We hoeven je inmiddels niet meer te vertellen hoe onverstandig zonnen is, toch? Geloof ons, ook wanneer je wél factor 50 gebruikt en niet eindeloos gaat zitten bakken zal je bruin worden, het duurt alleen net iets langer. Tot die tijd gebruik je gewoon een bronzer, die zorgt voor minstens net zo’n gezonde, glanzende sun-kissed look als de real deal.

Goed gereedschap

Een beetje make-up liefhebber is nergens zonder de juiste tools, en goede make-upkwasten zijn met warm weer extra belangrijk. Je beauty routine aanpassen in de zomer is natuurlijk méér dan prima, maar wanneer je je make-up niet goed aanbrengt glijdt alles binnen de kortste keren weer van je gezicht af – zodra je ook maar één voet buiten de deur zet, zeg maar. Breng je foundation, BB cream of getinte moisturizer aan met een synthetische bufferkwast, dit zorgt ervoor dat je gezicht er minder snel glimmend of vet uit ziet.

Waterschade

Eén van de makkelijkste zomer make-up tips om ervoor te zorgen dat je make-up langer blijft zitten in de zomer is toch wel switchen naar waterproof producten. Van een dagje zwemmen tot een festival of een flinke regenbui; waterproof make-up kan wel tegen een stootje en is lang niet zo slecht voor je huid als veel mensen denken.

Minimalisme

Voor de dagen dat je er echt geen zin in hebt (hé, moet kunnen): zet een grote zonnebril op, haal even een lippenbalsem met subtiele kleur (en als het even kan SPF) over je lippen en ga. Mooie dagen zijn te kostbaar om voor de spiegel door te brengen.

Wat zijn jouw beste zomer make-up tips?

Categorieën