Iris Poldervaart

Tekenen dat het tijd is om je haar te laten knippen

18 januari 2018

Omdat een salonbezoek eens in de zoveel tijd écht geen overbodige luxe is: dit zijn de 5 tekenen dat het tijd is om je haar te laten knippen.

Het blijft vaak toch een heikel punt: het laten knippen van je haar. “Alleen de puntjes” is een veelgehoorde uitspraak in de salon en er zijn maar weinig vrouwen die géén horrorverhaal hebben als het om verknipte kapsels gaat. Het is dan ook niet heel verrassend dat veel mensen hun kappersbezoek vaak lang uitstellen. Té lang, blijkt wanneer de stap naar de salon eindelijk toch zet. Door je haar regelmatig te laten knippen blijft het namelijk gezond, wat er op den duur weer voor zorgt dat er minder in één keer af hoeft.

Goed, regelmatig een bezoek brengen aan de kapper heeft dus zeker z’n voordelen; zoveel is duidelijk. Maar hoe weet je wanneer het moment daar is? Wij zetten 5 tekenen dat het tijd is om je haar te laten knippen op een rij.

Je hebt gespleten punten

Vooruit, het is een inkoppertje, maar gespleten punten zijn een heel duidelijke aanwijzing dat er een stuk van je haar af mag. Dit kun je zelf checken door van heel dichtbij naar de uiteinden van je haar te kijken, maar ook van veraf is het meestal al vrij duidelijk. Wanneer de punten er dun en ‘touwig’ uitzien, weet je dat het tijd is om een paar centimeter korter te gaan. Sterker nog, wanneer je gespleten punten ziet heb je eigenlijk al te lang gewacht. Oeps…

Elke dag is een bad hair day

Je haar ligt plat en heeft totaal geen volume. Toegegeven, dit betekent niet altijd dat het tijd is voor een knipbeurt. Alle haartypes zijn verschillend, en sommige mensen hebben nou eenmaal fijn haar waar van nature weinig volume in zit. Toch kan dit een teken zijn dat het tijd is om de schaar erin te zetten. Wanneer er totaal geen model meer in je haar zit en föhns, haarsprays en poeders allemaal hun werk niet meer doen, zal je er echt aan moeten geloven.

Je kapsel is driehoekig

Dat klinkt raar, maar mensen met krullen of dik haar zullen dit probleem wellicht herkennen. Krullend haar wordt namelijk zwaar en verliest in de loop van de tijd (lees: lang na een knipbeurt) zijn natuurlijke vorm, en er daardoor wat driehoekig uitzien. Komt de vorm van je kapsel overeen met die van een kerstboom? Dan weet je genoeg.

Je hebt vaak klitten

Droog, beschadigd haar vormt sneller klitten en knopen dan glad en gezond haar. Als je met je kam of borstel regelmatig in je haar blijft hangen, is het verstandig om een stuk af te laten knippen. Door je klitten heen proberen te borstelen kan ervoor zorgen dat er grotere stukken van je haar afbreken, en dat is natuurlijk het laatste wat je wil.

Je gebruikt meer haarproducten

Eén pompje serum of olie is niet langer genoeg om jouw pluis in bedwang te houden en zelfs met een halve bus haarmousse kan niks meer doen voor jouw futloze lokken. Wanneer je ineens een stuk sneller door je stylingproducten gaat, is het tijd om je haar te laten knippen.

Komen deze symptomen jou bekend voor? Maak dan héél snel een afspraak bij jouw salon. Loop binnen bij één van The Color salons voor een vrijblijvend adviesgesprek of stuur ons een appje met jouw haar-wensen.

 

Beeld: Teen Vogue