Anna van der Griend

Met deze professionele tips maak je het meeste van fijn haar

14 augustus 2018

Het hebben van fijn haar kan behoorlijk frustrerend zijn. Er zijn een hoop kapsels die je minder goed kunt hebben dan vriendinnen met volle lokken. Ook bepaalde problemen op het gebied van styling komen jou maar al te bekend voor. Zo kun je nog zo zorgvuldig te werk gaan met een krultang, mooie krullen veranderen binnen 5 minuten in een losse slag, die 5 minuten later totaal uitgezakt is. We spreken uit persoonlijke ervaring; de lijst met frustraties is langGelukkig is het niet alleen maar ellende met dun haar. Er zijn namelijk een aantal simpele tips en trucjes die je kunt toepassen om je haar iets dikker te doen lijken. Arnolda, Color Manager bij onze salon aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam-West, deelt ze met je.

Fijn versus weinig

Laten we om te beginnen een groot misverstand uit de wereld helpen. Fijn haar is niet hetzelfde als weinig haar. Je kunt fijn haar hebben, en alsnog gezegd zijn met veel haar. Fijn haar houdt in dat de individuele haren dunner en gladder zijn dan gemiddeld. Dat betekent ook dat je nooit dikker haar zal krijgen, hoe goed je je haar ook verzorgt. Maar: fijn haar hoeft niet hetzelfde te zijn als futloos haar.

Tip 1: go blonde

Arnolda legt uit: “wanneer je haar blondeert wordt het stugger. Dit zorgt voor meer textuur en stevigheid. Dat betekent dat je haar minder steil en ‘slap’ naar beneden valt. Daarnaast maakt deze stuggere textuur het makkelijker om je haar te stylen. Let er uiteraard wel op dat je je haar niet dood blondeert. Er zullen dan stukken van je haar afbreken, en dat heeft als gevolg dat je haar er juist dunner uitziet”.

Tip 1: multi-dimensionaal

Arnolda: “Een andere manier om de illusie van dikker, voller haar te wekken, is het laten zetten van highlights. De subtiele nuances en kleurverschillen creëren diepte, wat zorgt voor een vol en gezond effect”.

Tip 3: uit je gezicht

Arnolda: “als je echt fijn haar hebt, is het niet verstandig om een pony te laten knippen. Doordat het haar zo dun is, zal dit er al snel piekerig uitzien. Ga liever voor een kapsel dat niet te lang is, bijvoorbeeld een bob of een kapsel op schouderlengte. Blijf ook weg van kapsels met al te veel laagjes. Je hoeft niet per se te kiezen voor een kapsel op één lengte, maar te veel verschillende lagen kunnen ervoor zorgen dat je haar nog dunner lijkt”.

Tip 4: hulpmiddelen

Wanneer je fijn haar hebt zijn professionele stylingproducten die ideale hulpmiddelen om iets meer textuur en dikte te creëren. Arnolda’s persoonlijke favorieten: “de Biolage R.A.W. Texturizing Styling Spray voor meer stugheid, de Moroccanoil Thickening Lotion voor meer volume op de aanzet van het haar en voor in de punten de Moroccanoil Mending Infusion. Dit product zorgt ervoor dat je haarpunten er gezonder en dus voller uitzien”.

Is je haar echt kaarsrecht en met geen mogelijkheid te stylen? Dan heb je misschien bandhaar. Hier lees je er alles over.

Heb jij fijn haar, en wil je graag persoonlijke tips van Arnolda? Dat kan! Maak direct een afspraak bij onze salon aan de Bilderdijkstraat of stuur een berichtje voor vrijblijvend advies.