Iris Poldervaart

15 problemen die iedereen met dun haar begrijpt

30 december 2018

Soms is het leven gewoon niet eerlijk. Zo liggen we momenteel niet op een wit strand met een cocktail in ons hand en is onze liefde voor chocola niet verenigbaar met onze wens een supermodel-waardig lichaam te krijgen. Minstens net zo oneerlijk is dat helaas niet iedereen gezegend is met dik haar. Meer volume is één van de meest gehoorde wensen bij de kapper. Niet voor niets staan de winkels vol met producten die beloven sneue sprietjes om te toveren tot jaloersmakende volle lokken. Helaas draaien deze vervolgens meestal toch weer uit op een teleurstelling. Yours truly weet er alles van. Jij ook? Gefeliciteerd, jij behoort ook tot de club van mensen met dun haar! Deze 15 problemen komen je sowieso bekend voor.

 1. Je moet elastiekjes, heel, héél vaak om je staart wikkelen. Als in, vijf keer is zeker geen uitzondering.
 2. Je vriendinnen klagen wel eens dat ze niet weten wat ze aanmoeten met hun dikke haar en dat het zelfs zo zwaar is dat ze er hoofdpijn van krijgen. Huh, wat!? Dat is geen ding.
 3. Wanneer mensen jouw haar aanraken zijn ze al-tijd weer verbaasd over hoe weinig het eigenlijk is. Ja hoor, nu weten we het wel. Moet je haar echt elke keer behandeld worden als een nieuw wereldwonder?
 4. Nadat je gezwommen of gedoucht hebt weet je niet hoe snel je bij een föhn moet komen. Niemand mag jouw haar in deze staat zien.
 5. Zo’n leuke haar-donut? Niet aan jou besteed; jouw fijne haar gaat never nooit die donut verbergen.
 6. Hoe goed je ook overweg kan met een krultang, na een ritje op de fiets is je haar totaal uitgezakt en ligt het er gewoon weer plat bij.
 7. Per ongeluk een miniem drupje haarserum teveel gebruikt? Dat worden vandaag dus geen glanzende lokken maar zielige vette slierten. Daar kan geen droogshampoo tegenop.
 8. Je haar vlechten? Dacht het niet. Pas dan zie je pas echt goed hoe weinig het eigenlijk is. Een nonchalante knot bovenop je hoofd? Zelfde verhaal.
 9. In de zomer verbrandt je hoofdhuid gewoon door je haar heen. Probeer daar maar eens factor 30 overheen te krijgen.
 10. Hoe mooi je lang haar ook vindt, je weet dat het nooit veel voor jou zal doen. Een korte bob, dát is nou eenmaal hoe je bouncy volume creëert.
 11. Die hele was-je-haar-zo-min-mogelijk-trend, daar kan jij dus helemaal niks mee. Twee dagen achter elkaar geen shampoo gebruiken is eigenlijk al living on the edge.
 12. Vrienden blijven je – uiteraard met de beste bedoelingen – vertellen over hair hacks en volumeproducten die ze tegen komen. Ja jongens, been there, done that.
 13. Eén windvlaag, en die zorgvuldig gestylde coupe ligt volledig overhoop. Dat is een half uur dat je ‘s ochtends veel beter had kunnen besteden (bijvoorbeeld door langer in je bed te blijven liggen, om maar iets te noemen).
 14. Je zou je haar dolgraag willen verven, maar stiekem ben je doodsbang dat er dan helemaal niks meer van overblijft. Elke keer dat je ziet wat er na een wasbeurt in het doucheputje aan haar achterblijft heb je dan ook een milde paniekaanval.
 15. Je hebt permanent hat hair, zelfs wanneer er in de wijde omtrek geen hoed te bekennen is.

Maar hé, bekijk het eens van de positieve kant: jouw haar is binnen 5 minuten droog en je doet veel langer met je haarproducten. Hebben we niet stiekem een heel klein beetje geluk gehad met ons dunne haar?

 

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën