Iris Poldervaart

10 redenen waarom je je haarproducten bij de kapper moet kopen

5 mei 2015

Haar dat snel vet wordt, futloos haar, een droge hoofdhuid… Allemaal veel voorkomende problemen. Gelukkig is dit écht te voorkomen: door het gebruik van professionele producten. Wij begrijpen dat iedereen zijn of haar eigen uitgavenpatroon heeft, maar wij vinden dat iedereen recht heeft goed geïnformeerd te worden en het juiste advies te krijgen. Dit artikel berust op ervaringen die door consumenten zijn verteld in de kappersstoel en de feiten zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. 

Wat verstaan we onder ‘professionele haarproducten’? Dit begint bij de basis: een goede shampoo, conditioner, zo nu en dan een masker en een beschermend serum, maar ook tussen de styling- en finishing producten bestaat een groot verschil in kwaliteit.

  1. Professionele shampoo en conditioner vormen de basis van een goede look. Je komt helaas echt niet weg met een professionele shampoo en een goedkope conditioner. Investeren dus, girls! 😉 Als je geen goede basis hebt, zullen ook de producten die je daarna gaat gebruiken om je haar te stylen niet optimaal werken. De professionele producten zullen de gewenste stevigheid, hold, grip en volume dan niet geven. Toch jammer van die haarlak die je er dan inspuit!
  2. Bij de kapper krijg je advies over welke producten het beste bij je haar passen. Er wordt gekeken naar wat jouw haar nodig heeft en geluisterd naar jouw wensen wat betreft eindresultaat dat je wilt bereiken met de styling en finishing. Daarnaast blijven professionele kappers op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van haarverzorging en -styling.
  3. Als je klaar bent bij de kapper voel je je altijd even als een celebrity op de rode loper. Wil jij thuis ditzelfde resultaat bereiken, gebruik dan ook precies dezelfde producten als die jouw kapper heeft gebruikt. Andere producten hebben een andere samenstelling, dus ook een ander effect. Best logisch toch?!
  4. In professionele producten zitten minder of geen synthetische siliconen. Siliconen zorgen ervoor dat het haar tijdelijk wordt ‘opgevuld’, zodat het maximaal een uur goed aanvoelt en mooi glanst. Echter, synthetische siliconen zijn niet oplosbaar met water, waardoor het laagje siliconen steeds dikker wordt na een wasbeurt. Dit verstikt het haar, omdat siliconen geen zuurstof kunnen doorlaten. Daardoor wordt je hoofdhuid op den duur vet, dus je haar zwaar. Professionele producten hebben siliconen die wél oplosbaar zijn met water én zijn zuurstof doorlatend. Ze zullen dus geen zwaar of vet effect creëren. Siliconen in professionele haarverzorgings- of stylingproducten worden ook wel eens vervangen door verzorgende oliën om glans te creëren.
  5. De pH-waarde van de professionele producten ligt op dezelfde pH-waarde als die van je haar, huid en nagels. Als je je haar reinigt met een professioneel product zal het de pH-waarden van je haar en hoofdhuid niet aantasten, waardoor de vochtbalans in stand wordt gehouden en het kleurbehoud wordt verlengd.
  6. In professionele producten zitten meer soorten ingrediënten die je haar en hoofdhuid allemaal nodig hebben.
  7. Ook zijn de ingrediënten van hogere kwaliteit, vandaar dat je er ook wat extra voor betaalt.
  8. De alcohol in professionele producten is van veel betere kwaliteit en zal je haar minder snel uitdrogen.
  9. Daarnaast zijn professionele producten geconcentreerder. Daarom heb je er veel minder van nodig en gaat dat duurdere flesje of potje langer mee.
  10. Last but not least: professionele producten beschadigen je haar niet. Dit scheelt je ook weer extra verzorgingsproducten en knipbeurten!

Conclusie: De aanschaf van haarproducten bij de professionele kapper is een investering, maar op langere termijn zul je zelfs kosten besparen! Dus het idee dat kappers je altijd van alles ‘willen aansmeren‘ kun je naast je neerleggen. Zij weten immers als geen ander hoe belangrijk goede producten zijn en willen klanten graag tevreden houden. Nog een pluspuntje: de ‘bad hair days’ zullen in frequentie afnemen!

Bron: The Chair Professionals

Categorieën