Anna van der Griend

Beauty essentials om mee te nemen op vakantie

18 juli 2018

Wanneer je op vakantie gaat, is je koffer volproppen met beautyproducten wel het laatste wat je wil. We geven je geen ongelijk. Als er een tijd is om je standaard make-up routine te minimaliseren, is het wel tijdens je zomervakantie. Met een full face aan het strand liggen? Dat mag zeker, als jij je daar prettig bij voelt. We zouden het echter niet aanraden. Welke beauty essentials dan wel mee ‘moeten’? Wij hebben een aantal suggesties.

Zonnebrandcrème

Jij weet het, wij weten het, en we blijven het herhalen totdat iedereen het weet. Een goede zonnebrandcrème met een hoge factor is onmisbaar, ook wanneer je niet afreist naar een tropische bestemming. Neem naast een zonnebrandcrème of -spray ook een speciale crème voor je gezicht mee. Deze zijn niet irriterend en bevatten vaak voedende ingrediënten zoals vitamine E en hyaluronzuur. Vergeet ook zeker je haar en hoofdhuid niet. Bij The Color salons vind je de producten van Matrix Biolage Sunsorials. Deze beschermen en herstellen je haar tegen de schadelijke invloeden van de zon.

Body lotion

We associëren een droge huid vaak met de winter, maar ook in de zomer kan het zeker geen kwaad om je huid wat extra liefde te geven. Grote kans dat je op vakantie nog meer dan normaal bezig bent met scheren, waxen en allerlei andere manieren om wildgroei binnen de perken te houden. Dit kan je huid op den duur flink irriteren. Een body lotion, bijvoorbeeld van L’Occitane, zorgt ervoor dat je huid tot rust kan komen. Naast een goede vochtinbrengende bodylotion is een fijne moisturizer voor je gezicht wat ons betreft zeker één van de beauty essentials.

Face mist  

Hoewel we het gebruik van een face mist niet aanraden als je in het vliegtuig zit, doen we dat zeker wel voor een lange stranddag. Zon, zee- of chloorwater vermengd met zonnebrandcrème (waarvan je uiteraard met enige regelmaat een nieuwe laag aanbrengt) kunnen ervoor zorgen dat je huid ietwat branderig en geïrriteerd aanvoelt. Op dat soort momenten biedt een face mist de perfecte verkoeling en hydratatie.

Sheet mask

En aan het eind van zo’n lange dag wacht er in je hotel of appartement een kalmerend sheet mask op je in de koelkast. Zo chill – in elke zin van het woord.

Mascara

Als het aan ons ligt heb je op vakantie zo min mogelijk make-up nodig. Als je dan toch niet helemaal ‘naakt’ over straat wil, hou het dan in ieder geval simpel en gebruik niet veel meer dan een goede (waterproof) mascara en wellicht een subtiel maar houdbaar kleurtje op je lippen.

Lip stain

Daarover gesproken; een cream lipstick is niet ideaal in de zomer, om een aantal redenen. Ten eerste: smeltgevaar. Wanneer het heet wordt hebben zachte lipsticks nog wel eens de neiging om te smelten – iets wat daarna niet altijd te herstellen is, en dat is natuurlijk zonde. Daarnaast gaat een romige lipstick gewoon niet goed samen met zomerse activiteiten zoals zwemmen en ijsjes eten. En lip stain daarentegen houdt het wél de hele dag vol, hoeveel ijsjes je ook eet. De Benefit Benetint is een cult klassieker, maar ook de nieuwere Dior Lip Tattoo is een ontzettend fijne variant.

Haarolie

Voelt je haar na een week zon, zee, en zwembad nogal droog en crispy aan? Geen nood! Trakteer je haar op een voedende olie, bijvoorbeeld de milk_shake Argan Oil of de Sebastian Dark Oil. Focus je hierbij vooral op de puntjes om een al te intense wet look (of vet look) te voorkomen.  

Wat zijn de beauty essentials die altijd meegaan in jouw koffer?

Categorieën