Anna van der Griend

Oplossingen op de meest voorkomende make-up problemen

29 augustus 2018

Niemand is perfect: zelfs de meest doorgewinterde beauty connaisseurs worstelen nog wel eens met lastige make-up problemen. Gelukkig zijn we gezegend met het internet, waarop professionals en ervaringsdeskundigen hun beste tips en tricks delen. Wij verzamelden de oplossingen op een paar van de meest voorkomende beauty issues voor je. Lees, leer en doe er je voordeel mee!

Je make-up kwasten gaan niet lang mee

Wanneer je investeert in goede make-up kwasten, is het natuurlijk zonde als ze al na een paar maanden hun werk niet meer goed doen. Klinkt bekend? Grote kans dat je je kwasten niet vaak genoeg wast. Na ieder gebruik blijft er een heleboel product aan je kwasten plakken – om nog maar te zwijgen over olie en andere vettigheid die van je huid afkomt. Wanneer je dit lang op je kwasten laat zitten, is het op een gegeven moment onmogelijk om te nog goed schoon te krijgen. Als dat gebeurt, nemen je kwasten geen pigmenten meer op, en zijn ze dus zo goed als onbruikbaar. Maak je kwasten iedere maand goed schoon met babyshampoo om dit te voorkomen. Ook het laten drogen van je kwasten is belangrijk: leg ze plat neer op een handdoek of stuk keukenpapier. Wanneer ze meteen weer rechtop zet, zal het vocht de steel inlopen, wat als gevolg heeft dat deze gaat rotten.

Je foundation wordt snel cakey

Om ervoor te zorgen dat je foundation er natuurlijk uitziet, is een goede basis belangrijk. Zo doen goed hydrateren en de juiste primer al wonderen. Mocht dat niet voldoende zijn, dan kun je altijd kijken of de foundation die je gebruikt wel bij je huidtype past. Heb je een droge huid? Dan kun je beter geen dekkende, matterende foundation gebruiken. Om een natuurlijk, niet-cakey effect te bereiken kun je je foundation altijd aanbrengen met een vochtige Beautyblender of soortelijke make-up spons. Doe dit in deppende – nooit vegende! – bewegingen.

Je highlighter ziet er onnatuurlijk uit

Of je liever voor subtiel of over de top gaat is natuurlijk een kwestie van smaak. Maar als je merkt dat je het moeilijk vindt om een natuurlijke glow te creëren, kun je kijken naar de kleur van de highlighter die je gebruikt.  Ga je voor een iets subtieler effect? Dan kun je het beste voor een highlighter kiezen die past bij de ondertoon van je huid. Op een lichte huid staan vooral champagne-tinten mooi, terwijl op een medium huid gouden pigmenten het beter doen en op een donkere huid brons- en terracotta tinten. Over het algemeen zal een iets warmere highlighter er altijd natuurlijker uitzien, ook wanneer je huid een koele ondertoon heeft.

Je mascara stempelt

Bekend probleem: er belandt zo ongeveer net zo veel van je mascara op je oogleden als op je wimpers. De truc is om tijdens het aanbrengen van je mascara niet naar boven, maar naar beneden te kijken. Hou je gezicht stil terwijl je mascara droogt en knipper vooral niet met je ogen. Ook handig: breng voordat je mascara gebruikt wat los transparant poeder aan op de plek waar je normaal zwarte vlekken hebt. Op deze manier kun je de mascara makkelijk weghalen wanneer deze opgedroogd is, zonder dat je met hardnekkige zwarte vegen op je oogleden zit.

Met welke make-up problemen worstel jij wel eens?

Categorieën