Iris Poldervaart

Deze 8 highlighter hacks geven je de perfecte glow

1 februari 2017

Hoewel de heftige strobing trend z’n beste tijd wel heeft gehad (momenteel draait het helemaal om spotlighting en sun stripping), zouden we highlighter nooit helemaal afzweren. We zouden wel gek zijn; highlighter is enorm veelzijdig. Dat bewijzen ook deze tips en tricks. Benieuwd hoe je de perfecte glow krijgt? Wij verzamelden de 8 beste highlighter hacks.  

1. Doe de spotlight truc

Weet je niet precies waar op je gezicht je highlighter zou moeten aanbrengen? Ga dan recht onder een fel licht staan en kijk in de spiegel. De plekken waar je gezicht opgelicht wordt zijn de plekken waar je highlighter aan zou moeten brengen.

2. Mix een vloeibare highlighter door je foundation

Zeker wanneer je weinig tijd hebt, is deze hack ideaal. Mix één derde highlighter met twee derde foundation en breng dit aan zoals je normaal ook je foundation zou aanbrengen, bijvoorbeeld met een spons of met een kwast.

3. Breng een drupje gezichtsolie aan op je make-up spons

Deze hack zorgt voor een subtiele glans – en dat zónder highlighter. Breng eerst wat concealer aan op de punten die je normaal zou highlighten; je jukbeenderen, puntje van je neus, cupidoboogje… Je kent het wel. Overal waar je een glow wil dus. Breng vervolgens een druppeltje gezichtsolie aan op je make-up spons en gebruik deze om de concealer in te blenden. Dit zorgt voor een dewy, heldere look zonder overdreven glans.

4. Geen highlighter? Geen probleem

Wat doe je wanneer je onverwachts niet thuis slaapt of ergens gestrand bent zonder make-up, maar tóch een gezonde glans wil? Dan word je creatief. Als je geen highlighter bij de hand hebt, kom je met een beetje vaseline ook al een heel eind. Breng hier een beetje van aan op je jukbeenderen, je cupidoboogje en op je wenkbrauwbot. Maak het niet te gek, want je wil natuurlijk niet dat je haar aan je wangen blijft plakken. 

5. Breng een highlighter aan onder je blush

We houden van highlighter en we houden van blush, dus logischerwijs volgt hieruit dat we nóg meer van de combinatie houden. Door eerst een highlighter op de appeltjes van je wangen te gebruiken en daarna pas een blush creëer je een glow die niet op je huid ligt, maar van binnenuit lijkt te komen.

6. Gebruik highlighter als oogschaduw

Geen tijd om uitgebreid aan de slag te gaan met een oogschaduwpalette? Door een beetje highlighter in het midden van het bewegend ooglid aan te brengen, lijken je ogen direct een stuk groter. En daar heb je dus helemaal geen ingewikkelde kwasten en kleuren voor nodig.

7. Highlighter op je lippen

Door een beetje highlighter aan te brengen op je lippen, creëer je optisch heel makkelijk een vollere pout. Breng de highlighter aan in het midden van je boven- en onderlip. Draag je een lipstick met een koele ondertoon? Kies dan ook voor een highlighter met een koelere glans om een color clash te voorkomen. Hetzelfde geldt voor een lipstick in een warme tint. Breng tot slot een beetje highlighter aan in je cupidoboogje om het af te maken. Kijk eens aan: de felbegeerde Kylie Jenner look, maar dan zonder dat er een naald aan te pas hoeft te komen.

8. Wakker in 10 seconden

Er zijn van die dagen (oké, alle dagen), dat je alleen koffie niet voldoende is om je van je slaaphoofd af te helpen. Breng een beetje highlighter aan in je binnenste ooghoeken om in één keer van vijf uur naar acht uur slaap te gaan. Bonus: deze truc is zo simpel dat je er bijna geen tijd voor nodig hebt. Je kunt dus gerust nog een keertje op snooze drukken.

Welke highlighter hacks gebruik jij wel eens?

 

Categorieën