Iris Poldervaart

Easy does it: de super subtiele ombre is cool en effortless

9 april 2018

Hoog op het lijstje van hotste kleurtrends van het seizoen: de super subtiele ombre.

Don’t try this at home

Subtiel, maar zeker niet saai: dat is de ombre waar we dit voorjaar massaal voor gaan. Voor iedereen met kleurangst, of gewoon voor wie het graag een beetje natuurlijk houdt. De nieuwe ombre is namelijk zo subtiel dat je eigenlijk geen kleurverloop ziet. Hoe je dit effect bereikt? Sowieso alleen bij een professionele colorist. Zelf een poging wagen met een kitje dat je bij de drogisterij koopt is ambitieus, maar alles behalve verstandig. Voor een zachte look zonder harde lijnen moeten de verschillende tinten namelijk perfect in elkaar geblend worden, en dat is iets wat behoorlijk wat ervaring, training en talent vereist. Daarnaast speelt ook de kleurkeuze aan belangrijke rol; vraag je kapper om warme, natuurlijke tinten te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan koper, goudblond en chocoladebruin.

Sexy en draagbaar

Wij krijgen na al die jaren nog steeds geen genoeg van de ombre, en we zijn zeker niet de enigen. Dat is ook niet zo gek; het is een fijne low maintenance manier om je kleur net even iets interessanter en spannender te maken. Daarnaast hebben kleurtechnieken als ombre, balayage en highlights nog een fijne bijkomstigheid; door het kleurverschil creëer je meer diepte, wat zorgt voor een vollere, gezondere look – iets wat we allemaal wel willen.

Kortom: de subtiele ombre is draagbaar, modern én sexy. Niet voor niets selecteerden we deze trend voor The Color’s nieuwe spring campagne.

Tip: je subtiele ombre hou je nog langer mooi met de nieuwe Biolage R.A.W. Color Care producten.

Ga jij binnenkort langs bij één van de salons voor deze kleur? Maak snel een afspraak met vermelding van #TheColorlovesBiolageR.A.W.ColorCare, dan ontvang je een leuk extraatje.

Nog meer inspiratie zien? Volg The Color op Pinterest, daar verzamelen we wekelijks de coolste kleuren en trends voor je.