Iris Poldervaart

Met deze low maintenance haarkleuren stel jij je salon bezoek even uit

31 juli 2018

Hoewel we het natuurlijk hartstikke gezellig vinden wanneer onze klanten ons iedere paar weken bezoeken voor een touch up, snappen we dat dit niet zomaar in iedereens budget en agenda past. Soms duurt het dan ook iets langer voordat je je kleur kunt opfrissen of je uitgroei kunt bijwerken. Gelukkig betekent een gebrek aan tijd of geld niet dat je gedoemd bent om tussen salon bezoeken door met onooglijk haar te lopen. Integendeel; er zijn meer dan genoeg technieken en kleuren die minimale onderhoud vergen. Omdat we de beroerdsten niet zijn, delen wij de beste low maintenance haarkleuren met je. Color Manager Arnolda voorziet je van de beste tips.

Laten we eerlijk zijn; niet iedereen heeft tijd, zin en geld om iedere 4 weken naar de kapper te gaan. Zijn er kleurtechnieken die ervoor zorgen dat je niet regelmatig een uitgroeibehandeling nodig hebt?

En of die er zijn! Arnolda legt uit: “Tegenwoordig zijn er heel veel low maintenance haarkleuren en technieken waardoor de uitgroei minder opvalt. Voor een subtiele verandering kun je kiezen voor demi-permanente kleuren die niet te ver van je eigen haarkleur afzitten. Deze kleuren vervagen iedere keer dat je je haar wast steeds een beetje meer. Als je toch liever voor een grote verandering gaat en je haar een stuk lichter wil laten kleuren, dan kunnen een balayage of een color melt goede opties zijn. Als je de aanzet iets dieper houdt of inzet met een toner, krijg je een natuurlijker effect waardoor de uitgroei minder opvalt.”

Wanneer je je haar blondeert, is het ontzettend belangrijk om je haar goed te verzorgen met de juiste producten. Zijn er bepaalde kleuren die minder ‘belastend’ zijn voor de gezondheid van je haar?

Arnolda: “Omdat demi-permanente geen ammoniak bevatten zijn deze nauwelijks schadelijk voor je haar. Het nadeel is dat je hiermee niet lichter kunt kleuren, maar je kunt deze kleuringen wel gebruiken om donkerder te gaan of het kleurkarakter van je haar te veranderen, bijvoorbeeld van koel naar warm. Ook met Sebastian Cellophanes kun je op een niet-schadelijke manier van kleur veranderen. Deze treatment op natuurlijke basis legt een soort gloss over het haar. Hier kun je een kleur aan toevoegen om je natuurlijke tint te versterken of juist aan te passen. Vooral heel mooi voor gingers en redheads!”

Helaas hebben niet alle kleuren een lange houdbaarheid. Welke kleuren was je er snel uit, en welke kleuren blijven juist wel lang zitten?

Arnolda: “Pastel- en grijstinten op een geblondeerde basis hebben een korte houdbaarheid. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het haar en hoe vaak je het wast, maar je kunt rekenen op een houdbaarheid van ongeveer 1 à 2 weken. Hierna is de kleur eigenlijk volledig vervaagd. Je kunt dit wel verlengen met een haarmasker waaraan kleurpigmenten worden toegevoegd, deze kan jouw Color Specialist op verzoek voor je samenstellen. Permanente kleuren blijven altijd het langst in het haar zitten. Dat geldt vooral voor donkere kleuren, maar ook voor geblondeerd haar. Deze kleuren zullen niet vervagen, maar moeten echt uitgroeien. Uiteindelijk is het altijd afhankelijk van de gezondheid van je haar; wanneer je haar erg beschadigd is, zal de kleur sneller uitlopen. Verzorg je haar dus goed met professionele producten!” 

Extra tip van Arnolda:

“Voor welke kleur je ook gaat, laat je vooraf altijd adviseren door een Color Specialist. Kijk hierbij ook naar jouw levensstijl en hoeveel tijd, geld en energie je in je haar wilt steken. Sommige kleuren vragen veel meer onderhoud dan andere kleuren. Verzorg je haar altijd goed met een goede kleurshampoo en -conditioner en een verzorgend masker om je haarkwaliteit optimaal te houden.”

Wil jij een demi-permanente kleuring, Sebastian Cellophanes treatment of één van de andere low maintenance haarkleuren proberen? Maak dan direct een afspraak met één van de salons of stuur een berichtje voor vrijblijvend advies.