Iris Poldervaart

6 redenen waarom je haar hittebescherming nodig heeft

1 juni 2018

Gebruik jij wel eens een föhn, krul- of stijltang? Dan heb je zeker een wel een heat protector op je badkamerplankje staan. Niet? Dat is zonde, want in tegenstelling tot wat veel mensen denken is een heat protector zeker geen overbodige luxe. Denk er maar eens over na; we willen allemaal zacht, glanzend en gezond haar, maar ondertussen gebruiken we wel gloeiend hete stylingtools die dit behoorlijk in de weg zitten. Dat kan beter. Wij geven je 6 redenen waarom je haar hittebescherming heeft.

Een goede hittebescherming beschermt je haar niet alleen, maar voedt het ook.

Zo bevat de Moroccanoil Perfect Defense arganolie dat het haar hydrateert. Daarnaast sealen de meeste sprays het haar, waardoor het vocht in je haar wordt vastgehouden en niet verdampt door de hoge temperatuur van je föhn of stijltang.

Heat protectors zijn veelzijdig en ontzettend makkelijk in gebruik.

Omdat je de meeste varianten op zowel vochtig als droog haar kunt gebruiken is het een simpele stap om aan je stylingroutine toe te voegen. Heb je je haar net gewassen en wil je het droogföhnen? Gebruik hittebescherming. Is het nog geen tijd voor een wasbeurt, maar wil je jouw haar wel stylen of krullen? Je raadt het al: gebruik hittebescherming. Echt, je kunt er alle kanten mee op.

Sommige heat protectors dienen ook als bescherming tegen de zon.

Het is net even een ander soort hitte, maar zeker niet onschuldig: zonlicht. Dat je huid SPF nodig heeft wist je natuurlijk al, maar ook je haar heeft op zonnige dagen baat bij wat extra bescherming. Veel producten met hittebescherming vormen een laagje om je haar en beschermen het daarmee niet alleen tegen de schadelijke effecten van hete stylingtools, maar ook tegen UV-stralen. Hier lees je meer over hoe belangrijk het is om je haar en hoofdhuid goed te beschermen in de zomer.

Hittebeschermers zorgen voor een kortere droogtijd tijdens het föhnen.

Dat is niet alleen heel handig wanneer je nogal krap in je tijd zit, het vermindert ook de kans op haarbeschadiging. Zie het zo: haar dat sneller droogt wordt minder lang blootgesteld aan de hitte van bijvoorbeeld een föhn, wat de schade aan je haar fors beperkt. Win-win dus.

Heat protectors zorgen gegarandeerd voor meer glans.

Wanneer je veel hitte loslaat op je lokken, wil het gevolg nog wel eens zijn dan je haar er na afloop wat dof uitziet – waarschijnlijk niet het effect dat je voor ogen had terwijl je druk in de weer was met allerhande tools. Producten met hittebescherming sluiten de haarschubben, waardoor het haar minder poreus wordt en er automatisch gladder en glanzender uitziet. De Sebastian Shine Shaker beschermt je haar tegen hoge temperaturen en geeft het direct een flinke shine boost.

Vaak kun je hittebeschermers ook zien als een styling ‘prep’.

Deze producten maken het haar makkelijker doorkambaar. Dit zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan het ontwarren van je lokken én dat je haar minder schade oploopt tijdens het borstelen.

Welke hittebescherming haal jij in huis? Scroll naar onderen om direct onze favorieten te shoppen.

Beeld: Emma Peijnenburg