Georgien Modijefsky

Is het bloempotkapsel dé nieuwe trend voor kort haar?

30 maart 2017

Sinds de Beatles en de Ramones het bloempotkapsel rockten, is het deze look niet echt gelukt een comeback te maken. Er zijn zeker pogingen gedaan, bijvoorbeeld toen dit kapsel rond 2010 en 2011 weer op de catwalks verscheen. Maar een echte aanwezigheid in het straatbeeld… nog niet. Tot nu. Steeds meer mensen omarmen deze retro hairdo en daarmee is de bowl cut trend geboren.

De bowl cut, oftewel het bloempotkapsel, heeft zoals veel andere trends die nu een comeback maken een lange tijd onder een slechte reputatie geleden. Dit kapsel was graag het onderwerp van grapjes en het go-to kapsel voor film- televisiemakers om te schenken aan hun “nerd karakters”. Ooit gehoord van het karakter Marcus de film ‘About a Boy’? I rest my case.

Al wat jaren eerder begon de fashion wereld de terugkomst van deze haarstijl te pushen in hun catwalk shows. Zelfs Rihanna en Mary J. Blige maten zich deze look aan. Hoewel dit hen geweldig stond, verbeterde het image van het bloempotkapsel, nou, gewoon helemaal niet. Maar dit beruchte dorky kapsel heeft een imagoverandering ondergaan. Nu zien we overal een super fashionable en stoere variant, vaak ook nog eens geverfd in coole kleuren.

Nu kan je zelf aan de slag gaan door simpelweg een kom op je hoofd te zetten en alles er omheen af te knippen, maar we zouden toch aanraden om hiervoor een bezoekje aan de kapper te brengen. Je kan alles super recht op één lengte laten knippen, je kan het wat piekeriger laten, en je kan eindeloos experimenteren met opscheren. Niet alleen kan je het helemaal eigen maken met cut en kleur, dit edgy kapsel heeft onverwacht veel styling mogelijkheden. Zou jij het willen uitproberen?

Beeld: Instagram

Categorieën