Kim Sandee

Bleachbible: de 10 geboden voor geblondeerd haar!

23 september 2019

Vol zelfvertrouwen stap jij met je geblondeerde lokken de deur uit. Je haar ruikt heerlijk, het glanst en het zit prachtig in model. Maar eenmaal zelf aan de slag, krijg je dit niet meer voor elkaar. Hoe kan je nou zelf thuis je haar mooi en gezond houden zonder dat je de kapper mee naar huis hoeft te smokkelen? Hiervoor heeft The Color heeft een Bleachbible opgericht, speciaal voor jou. Dit keer in de hoofdrol: de 10 geboden voor geblondeerd haar.

  1. Was je haar maximaal 3 keer per week! We weten dat dit soms lastig kan zijn, maar door rustig af te bouwen kan ook jij dit voor elkaar krijgen. Hoe minder je je haar wast, hoe beter de kwaliteit van je haar.
  2. Een goede shampoo én conditioner is een must! Blonderen is- en blijft een chemische behandeling die schadelijk is voor het haar. En beschadigd haar heeft echt verzorging nodig, die een drogistproduct je helaas niet kan bieden. Je investeert veel geld in een mooie haarkleur, dan is het zonde om dat te verpesten met een goedkope shampoo toch? Laat je goed adviseren door je kapper, die ziet precies wat jouw haar nodig heeft.
  3. Was je haar altijd met lauwwarm water. Te heet water droogt je haar namelijk uit en dat is niet goed voor jouw geblondeerde manen. Van koud water openen de haarschubben niet, wat ervoor zorgt dat de shampoo het haar niet volledig kan reinigen.
  4. Gebruik minimaal een keer in de week een masker! Maskers voeden het haar intensiever dan een conditioner en dat is voor bleached hair zeer gewenst. Heb je het druk? No problem. Veel maskers doen slechts in een paar minuten tijd hun werk. Maar langer in laten trekken doet natuurlijk geen kwaad!
  5. Was je haar ongeveer één keer per week met zilvershampoo om de koele toon in je haar te behouden. De meeste zilvershampoos hebben geen verzorgende bestandsdelen, waardoor je haar vaak droog aanvoelt. Onze favoriet? Silver Shine van Milkshake. Deze is vrij van parabenen en sulfaten en hydrateert het haar.
  6. Ga eens in de zoveel tijd langs bij de salon voor een tussentijdse behandeling om het haar gezond te houden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Matrix Bond Ultim8 treatment of Sebastian Cellophanes. Dit zijn treatments die je niet thuis kunt uitvoeren, maar wel essentieel zijn voor de gezondheid van je haar.
  7. Wacht na het kleuren minstens 48 uur voordat je je haar wast. Dit geeft de toner meer tijd om volledig in te trekken, waardoor de kleur langer mooi blijft.
  8. Is je haar toch weer wat warmer geworden, maar nog wel licht genoeg? Ga dan eens naar de kapper voor alleen een toner. Hiermee fris je je kleur op zonder het te beschadigen!
  9. Kijk uit met warmtebronnen! Flinke hitte laat je kleur sneller vervagen. Je mag je haar heus wel stylen, maar zorg altijd voor een verzorgend haarproduct hitteprotectie en zet je krul- of stijltang niet warmer dan 180 graden.
  10. Trek je stoute schoenen aan en vraag je kapper om wat stylingtips! Ze leggen je graag met alle liefde uit hoe jij thuis je haar het beste kan stylen zodat jij er iedere dag bijloopt alsof je net bij de kapper vandaan komt!

Wil jij advies over welke producten het beste bij jouw haar passen? Maak dan snel een afspraak via Whatsapp met een van onze Color Specialisten.

Categorieën