Esmee Ames

Shag

16 maart 2021

Je zou het misschien wel eens gehoord kunnen hebben, het Shag kapsel. Maar wat houdt het kapsel nou eigenlijk in en wat het is het verschil tussen Shag en The Mullet? Ook vraag je je misschien af hoe deze haarstijl zich met krullend haar uitpakt.

De shag is tegenwoordig een wat langer kapsel waarbij het haar in de lengte in laagjes is geknipt. Het begint met een speelse pony en zou met elke haarkleur prachtig staan. Nu zijn er over de verschillende haartypes nog wat discussies. De Shag vandaag de dag komt vaak voor met stijl haar of slag in het haar. Ondanks dat, zou een shag bij krullend haar ook erg goed passen. Het kapsel kan juist heel erg goed met krullend haar omdat de krullen door dit model veel meer tot leven komen. Dit komt omdat de krullen meer uit elkaar gaan staan waardoor er een warrig kapsel ontstaat. Het zorgt dus voor meer volume en pit in je kapsel. Wel is aan te raden om een shag te laten knippen door een professional aangezien die kijkt naar de vorm en type van je gezicht.

Het verschil tussen de Shaq en de Mullet is dat je bij de Shag het haar langer houdt in lengte, vooral boven op het hoofd en aan de zijkanten. Een groot verschil is dat er bij de Shaq veel meer in elkaar overvloeit dan bij de Mullet.

Kan jij ook niet wachten op meer pit in je kapsel? Maak dan een afspraak bij een van onze specialisten in een van onze salons.