Esmee Ames

The Mullet

8 maart 2021

Zoals op de catwalk en bij sterren al te zien is, is er een haartrend genaamd ‘The Mullet’. Het is een trend uit de jaren 70/80 waarbij veel rocksterren in de punk scene hun haar op deze manier lieten knippen. Het originele kapsel omschrijft een modieus en hip ‘matje’ waarbij het bovenop in laagjes is geknipt en vrij lang langs het hoofd hangt. Er is een variant in het kort en in het lang.

Haartype

In principe kan je ‘The Mullet’ met elk haarsoort laten knippen. Het is wel belangrijk dat er gekeken wordt naar wat er met jouw haartype mogelijk is. Onze Color Specialists kijken naar de sterke punten van je gezicht zodat dat het extra kan benadrukken. Het is niet aan te raden ‘The Mullet’ te laten knippen met een hele korte nek, want het is dan niet de bedoeling dat je het maaskantje effect creëert. De Mullet is niet voor iedereen, maar zeker een trend. Het is een kapsel wat je aan moet durven. Het showt een gewaagd en sterk uiterlijk. Van wie je het kapsel misschien wel zou kennen is ‘Miley Cyrus’.

Maar ook bekende influencers zijn met deze look al gespot, zo zijn wij fan van; Jenn Ceballos, ook wel bekend als @endlesslyloveclub op instagram.

We kunnen je aanraden om het kapsel wel door een ervaren kapster te laten knippen, want ondanks dat het misschien lijkt alsof je het zelf wel zou kunnen naknippen vergt het veel techniek en ervaring.

Ben jij zo gewaagd en durf jij dit kapsel ook aan net zoals Miley Cyrus, Rihanna en Zendaya? Maak een afspraak bij The Color via Whatsapp!