Iris Poldervaart

The Color Spotlight: de beste hotspots in de Pijp rondom The Color Van Woustraat.

9 mei 2018

Waar shopt, sport, eet en drinkt The Color? Elke week nemen we je mee naar de leukste steden, buurten en straten en vertellen we je welke hotspots je echt niet wilt missen. Deze week: hotspots in de Pijp rondom de Van Woustraat, de meest levendige straat van Amsterdam.

Wanneer je The Color salon aan de Van Woustraat bezoekt, hoef je eigenlijk de straat niet uit om alles te vinden wat je zoekt qua eten, shoppen en drinken. De Amsterdamse Pijp barst zó van de hotspots dat het moeilijk is om er maar een paar uit te kiezen. Elke dag lijken er nieuwe tentjes uit de grond te schieten; iets waar je ons zeker niet over hoort klagen. Wat ons betreft zijn dit dé hotspots om te combineren met een bezoek aan The Color Van Wou. De allerleukste hotspot in De Pijp is natuurlijk The Color (wij zijn niet zo van de valse bescheidenheid), maar er is nog veel meer te ontdekken.

Soi74

Authentiek Thais, maar dan midden in de Pijp; kan gewoon. In de Van Woustraat vind je Soi74, een knus restaurantje waar je plaats kunt nemen aan één van de houten tafeltjes, maar je maaltijd ook prima als take away kunt bestellen. Voor de prijs hoe je het ook niet te laten; voor de meeste gerechten betaal je nog geen 10 euro. Daarnaast staan er meer dan genoeg vegetarische en veganistische gerechten op het menu.

Spaghetteria

Spaghetteria heeft inmiddels meerdere locaties door heel Amsterdam, maar wij kennen ze vooral als goede buur van onze salon aan de Van Woustraat. De inrichting van het restaurant is simpel, en de ook de kaart is vrij minimalistisch; er worden zes verschillende pasta’s geserveerd, waarvan er drie regelmatig wisselen. Keuzestress is dus niet nodig. Wanneer je er op tijd bij bent, kun je zelfs een plekje op het zonnige terras bemachtigen.

Fest

De flagship store van Fest aan de Van Woustraat is een waar walhalla voor interieur liefhebbers. Je vindt hier kwalitatieve meubelstukken en woonaccessoires geproduceerd in samenwerking met ontwerpers en merken als Mae Engelgeer, De Intuïtiefabriek, Studio Truly Truly, David Derksen en Gijs Papavoine. Daarnaast kun je bij Fest ook terecht voor persoonlijk interieuradvies, of gewoon voor een goede dosis wooninspiratie.

Hutspot

Hutspot is al langer populair bij bewoners en bezoekers van de Pijp, maar onlangs heeft de conceptstore een kleine transformatie ondergaan. Hoewel de lunchroom momenteel gesloten is, is het nog steeds goed shoppen bij Hutspot. Zo kun je er terecht voor kleding, accessoires en interieur must-haves van merken als Samsøe & Samsøe, Elka Rainwear en Crisp Sheets. Op de onderste etage levert Toon’s Barbershop een traditionele barbier-ervaring, desgewenst inclusief whiskey.

Geflipt

Wat ons betreft heeft elk stadsdeel zeker één goede burgerbar nodig. En hoewel we helaas afscheid hebben moeten nemen van onze buren Geflipt aan de Bilderdijkstraat, kunnen we nog steeds terecht bij Geflipt aan de Van Woustraat. Bij Geflipt wordt zoveel mogelijk gewerkt met verse producten van lokale leveranciers. Uiteraard is er ook een vega-variant verkrijgbaar.

SNCKBR

Zondigen, maar dan gezond; dat is zo’n beetje het idee achter SNCKBR. Bij SNCKBR  kun je genieten van pannenkoeken, sandwiches, kapsalons en zelfs cocktails, allemaal met een gezonde twist – want vrij van geraffineerde suiker en e-nummers. Niet alleen het eten zelf is bio, ook het interieur is duurzaam; alle meubelen zijn gemaakt van natuurlijke materialen. Snacken was nog nooit zo oké.

All the Luck in the World

All the Luck in the World is zo’n zaak waarbij je bij binnenkomst direct denkt ‘hebben hebben hebben’. Je vindt er unieke spullen, zoals vintage interieur items, kleding en zelfgemaakte sieraden. Als je een leuk cadeautje zoekt voor jezelf of voor een ander slaag je hier gegarandeerd.

Things I Like Things I Love

De naam van deze vrolijke concept store zegt eigenlijk al genoeg; bij Things I LikeThings I Like vind je dingen waar je blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan kleding, sieraden, lingerie en interieur goodies. Things I Like Thing I Love heeft meerdere locaties in Amsterdam (ook in de buurt van onze andere salons – hoe handig), en in de Pijp vind je de zaak aan de Ceintuurbaan, zo’n 5 minuten lopen vanaf The Color.

Reden genoeg om binnenkort een bezoek aan deze hotspots in de Pijp te brengen, denken wij zo. Benieuwd naar onze andere tips? Hier vind je de hotspots rondom onze salons aan de Bilderdijkstraat in Amsterdam en de Kannenmarkt in Nijmegen.

Beeld via de hotspots zelf

 

 

Categorieën