Iris Poldervaart

The Color Spotlight: de beste Nijmegen hotspots in de buurt van The Color

22 maart 2018

Waar shopt, sport, eet en drinkt The Color? Elke week nemen we je mee naar de leukste steden, buurten en straten en vertellen we je welke hotspots je echt niet wilt missen. Deze week: Nijmegen, de jonge bruisende stad aan de Waal. Dit zijn onze favoriete Nijmegen hotspots. 

Zelfs wanneer je niet in het Zuiden van het land woont is Nijmegen zeker een bezoekje waard – en niet alleen omdat je hier één van The Color salons vindt. In deze stad vestigde zich de afgelopen jaren een scala aan restaurants, cafés en leuke winkeltjes. De Nijmegen-kenners hebben gesproken: deze hotspots mogen absoluut niet ontbreken op jouw to do list.

Hotel & Restaurant Manna

Bij Hotel & Restaurant Manna ben je de hele dag welkom, of je nou voor ontbijt, lunch, diner, of een chique high tea gaat. Loopt je kleurafspraak bij The Color iets uit (ach, het kan gebeuren)? Geen nood: de keuken van het restaurant is tot 11 uur ‘s avonds open. En als je het echt te laat hebt gemaakt, kun je natuurlijk ook gewoon in één van de lichte suites of studio’s van het hotel blijven slapen. 

Bistro De Bok

Niet voor mensen met keuzestress: Bistro de Bok heeft niet alleen een ontzettend uitgebreide wijnkaart, maar ook een menukaart waar je u tegen zegt met vooral voor carnivoren een ruime keuze. De sfeer is knus en klassiek. Denk: schilderijen, kaarslicht, robuuste houten tafels en traditionele krijtborden.

First Things First

Ook met specialty coffee weten ze wel raad in Nijmegen. Kan je Instagram account wel wat fotogenieke latte art gebruiken? Of hou je gewoon van lekkere koffie? Je zit hoe dan ook goed bij First Things First. Ook leuk: First Things First is gevestigd in het Honigcomplex, een voormalige fabriek toe tegenwoordig dienst doet als culturele broedplaats.

Fika

Bij Fika vind je een klein stukje Scandinavië in Nijmegen. Op de kaart staat smörrebröd, dikke meergranenboterhammen belegd met zo ongeveer alles wat je je kunt bedenken, van Noorse zalm tot avocado-festaspread. Borrelen kan er ook; met akvavit, een kruidig drankje met 40% alcohol. Skål!

De Meesterproef

Zin in een oud-Hollandse hap? Dan zit je goed bij De Meesterproef. Hier doen ze niet aan e-nummers en andere moeilijke verklaarbare ingrediënten, maar worden de oude technieken des te beter beheerd. Pekelen, wecken, roken en conserveren, dat is waar het om draait bij De Meesterproef. Zo’n ambachtelijke maaltijd maak je natuurlijk af met een speciaalbiertje.

Wally

Voor hamburgers moet je bij Wally zijn. En niet zomaar hamburgers; Wally serveert bijzondere burgers die je nergens anders vindt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een zeewierburger met kimchi en mierikswortel? Of een tempehburger met Groningen krombekken? Ook verstokte vleeseters komen niets tekort; op het menu staan ook traditionele hamburgers en cheeseburgers.

Bhalu Yoga

Bij Bhalu vind je the best of both worlds: ze hebben er niet alleen een geweldige (grotendeels vega) all day breakfast- en lunchkaart, je kunt er ook yogalessen en workshops volgen, bijvoorbeeld op het gebied van mindfulness en meditatie. Ook het interieur draait helemaal om ontspanning; de combinatie van planten, hout en bakstenen zorgt voor een knus huiskamergevoel.

MOOD Conceptstore

MOOD biedt een platform voor jonge up and coming designers. Achter alle producten die je er koopt zit een eigen verhaal, en dat zie je. Stuk voor stuk minimalistisch, tijdloos en van hoge kwaliteit; aan fast fashion doen ze hier niet. Ook voor een kop koffie en een flinke dosis outfit- en interieur inspiratie is een bezoek aan MOOD Conceptstore zeker een goed idee.

Brows by Anika

The Color Nijmegen hotspots brows by anika

Bij The Color kun je uiteraard terecht voor alles wat met je haar te maken heeft, maar niet voor je wenkbrauwen. Dat geeft niets, want daar is Anika Reijnen dan weer in gespecialiseerd. In haar beautysalon Brows by Anika richt Anika zich vooral op microblading, een vrij nieuwe techniek om natuurlijke, permanente wenkbrauwen te creëren. Benieuwd wat Anika voor jouw wenkbrauwen kan betekenen? Loop dan vooral even binnen voor of na jouw bezoek aan The Color.  

Make My Day

Nog zo’n fijne concept store in hartje Nijmegen: Make My Day. Bij Make My Day zal je goed slagen als je op zoek bent naar fijne interieurspulletjes, boeken, kleding van verschillende merken, schoenen, maar ook een goede lunch. Ook leuk: Sinds kort kun je aan de overkant van de straat terecht bij Make My Day Men voor de coolste mannenkleding en -accessoires.

Houd deze lijst goed in de gaten, want hij zal regelmatig aangevuld worden. Heb jij jouw bezoek aan The Color en aan deze Nijmegen hotspots al gepland? Tot snel!

Beeld: Manna, Bistro de Bok, First Things First (foto’s door Koen Tornij), Fika, De Meesterproef, Wally, Bhalu Yoga, MOOD Conceptstore, Brows by Anika.

Categorieën