Iris Poldervaart

The Color Spotlight: de beste hotspots in Amsterdam Oud-West

11 april 2018

Waar shopt, sport, eet en drinkt The Color? Elke week nemen we je mee naar de leukste steden, buurten en straten en vertellen we je welke hotspots je echt niet wilt missen. Deze week: de leukste hotspots in Amsterdam Oud-West rond onze salon in de up-and-coming Bilderdijkstraat. 

Amsterdam Oud-West heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Van ietwat vergeten buurt aan het randje van de stad naar een waar paradijs van eettentjes, concept stores en andere plekken waar je wil zijn. Kom jij de salon aan de Bilderdijk binnenkort bezoeken? Dan zijn dit de omliggende hotspots die je mee wil pikken.

Dapper

We beginnen met onze eigen bijna-buren. Dapper is slechts drie deuren van onze salon aan de Bilderdijkstraat verwijderd, en dan vinden wij helemaal niet erg. Bij Dapper kun je namelijk prima terecht voor de lekkerste burgers (zowel vega als vlees), gerechten van de barbecue en koude biertjes. Maar misschien nog wel het fijnste aan Dapper is het prachtige terras dat bestaat uit 160 stoelen en helemaal doorloopt tot aan de naastgelegen brug. Wij weten wel waar wij onze zomerdagen doorbrengen.

H. Burger

Dit restaurant is ontstaan uit een liefde voor eten en reizen; een combinatie waar wij helemaal achter staan. Bij H. Burger eet je – zoals de naam al verraadt – de lekkerste burgers, van original tot veggie. Maar dat is niet alles: je vindt hier ook regelmatig werk van veelbelovende jonge Amsterdamse kunstenaars aan de muren. Dit allemaal in een gezellige huiskamersfeer inclusief boekenplanken.

Meatless District

Veganistische eetgelegenheden zijn on the rise in Amsterdam. Eén van eerste en beste restaurants vind je aan de Bilderdijkstraat, niet ver van onze salon. Het menu van Meatless District is 100% veganistisch, met gerechten die variëren van seizoen tot seizoen. En nee, dat betekent heus niet dat er alleen salades op de kaart staan; hier kun je terecht voor alles van pasta en risotto tot aan burgers en kroketten.

Lot Sixty One

Als je van koffie houdt, ga je naar Lot Sixty One aan de Kinkerstraat. Hier wordt de koffie elke dag vers gebrand en pas na een strenge controle door de branders en barista’s geserveerd in de naastgelegen bar. Geniet buiten in de zon van je espresso, filter- of white coffee of neem een zakje verse bonen mee naar huis om zelf je barista skills te testen. Wil het nog niet helemaal lukken? Geen probleem; Lot Sixty One biedt ook barista cursussen aan op verschillende niveaus.

TITS Store

TITS? Pardon? Inderdaad, TITS. Dat staat voor This Is The Shit. Want bij TITS koop je kleding en schoenen die ook echt de shit zijn. Retro oorbellen, pasteltintjes, kekke printjes, en shirt met daadwerkelijk eh… tits erop, je kunt het zo gek niet bedenken of je vindt het bij de TITS store.

Gathershop

De Hallen barsten natuurlijk van de leuke tentjes, maar één van onze grote favorieten is toch wel Gathershop. Bij dit schattige winkeltje vind je de leukste handgemaakte en fair trade producten van kleine design studio’s. Wat dat zoal inhoudt? Nou, denk bijvoorbeeld aan natuurlijke huidverzorging, veganistische parfums, minimalistische sieraden, hebberig makende tassen, kleding en zonnebrillen en prachtige boeken en kaarten.

Wildernis

Groen is goed voor je. Dat hebben ze goed begrepen bij Wildernis, waar ze zich specialiseren in alles wat te maken heeft met planten. Zo vind je hier (naast een uitgebreid aanbod aan kamer-, balkon- en tuinplanten) potten, gieters, plantenspuiten, hangers, en handige boeken die je uitleggen hoe je jouw planten het beste kunt onderhouden – heel handig voor serial plant killers. Wil je je echt verdiepen in groen? Volg dan één van de workshops die Wildernis aanbiedt, bijvoorbeeld ‘verven met planten en bloemen’ of ‘moestuinieren in de stad’.

Houd deze lijst goed in de gaten, want hij zal regelmatig aangevuld worden. Heb jij jouw bezoek aan The Color en aan deze hotspots in Amsterdam Oud-West al gepland? Tot snel!

Beeld: Dapper, H. Burger, Meatless District, Lot Sixty One, TITS, Gathershop, Wildernis.

Categorieën