Iris Poldervaart

Ben jij hair obsessed? Dan herken je deze 15 dingen sowieso

27 juli 2018

Je kent inmiddels alle kappers in je omgeving bij naam en je hebt meer haarproducten in huis dan de gemiddelde salon. Het is duidelijk: je bent hair obsessed. Niets om je voor te schamen! Als iemand je begrijpt zijn wij het wel…

 

 1. Je hebt al talloze haar tutorials uitgeprobeerd. Met wisselend succes, maar je wordt steeds beter!  

 

 1. Mensen vragen regelmatig aan je of je een wilde avond achter de rug hebt. Nee, dat is géén zuigzoen in je nek, maar een brandplek van je krultang.

 

 1. Andere mensen zijn een een kwartier uur te laat omdat het ze maar niet lukt de perfecte eyeliner wing te tekenen. Jij bent een kwartier te laat omdat dat ene plukje maar niet goed wilde zitten.

 

 1. En als je een bad hair day hebt die écht niet te fixen is dan ga je gewoon de deur niet uit, afspraken of niet.

 

 1. Ook wanneer je alleen even boodschappen gaat doen of gaat sporten zorg jij dat je haar perfect zit. Je weet nooit wie je tegenkomt, toch?

 

 1. Je zoektocht naar het holy grail product voor jouw haar duurt al zo lang dat je badkamerkastje inmiddels uitpuilt. En toch heb je ‘de ware’ nog steeds niet gevonden.

 

 1. Proteïnemaskers, Bond, keratine… Zodra er een nieuwe behandeling bestaat ben jij daar eerder van op de hoogte dan menig beautyjournalist.

 

 1. Je bent een pro in douchen zonder dat je je haar nat maakt. Zo blijft je kleur mooi, én doe je een dagje langer met je zorgvuldig gestylde kapsel.

 

 1. Op jouw Pinterest board is geen outfit, interieur of recept te bekennen. Kapsel ideeën daarentegen? Daar heb je er inmiddels duizenden van opgeslagen.

 

 1. Wanneer je vrienden een nieuwe kapper zoeken weet je precies welke salons je aan moet raden, maar ook welke salons ze absoluut moeten vermijden. Die kapper die 5 jaar geleden 2 centimeter teveel van je haar haalde staat uiteraard op de zwarte lijst.

 

 1. Als mensen willen weten in wat voor stemming je bent, hoeven ze alleen maar naar je haar te kijken. Je lokken verraden namelijk precies of je blij, moe of ronduit chagrijnig bent.

 

 1. Wanneer je van je bankrekening moet kiezen tussen boodschappen doen en je vaste afspraak bij de salon, is de keuze snel gemaakt. Jij leeft de komende tijd op instant noodles en droge rijstwafels.

 

 1. Als mensen spontaan willen afspreken, ga je daar niet eens serieus op in. Snappen ze niet dat je minstens een half uur nodig hebt om je haar te doen?

 

 1. Je haar thuis verven? Daar waag jij je niet aan. Zo’n risico zou je nooit nemen met je dierbare lokken.

 

 1. Je bezoekt je Color Specialist dan ook zo vaak dat jullie inmiddels beste vrienden zijn. Jullie hebben al lang geen geheimen meer voor elkaar.

 

Kortom, je weet dat je een kleine obsessie hebt. Maar je ervoor schamen? Dat nooit! Jij bent hair obsessed en trots!