Anna van der Griend

Lipstick tips: de handigste weetjes en trucjes

15 augustus 2018

Heb je last van droge lippen? Blijft je lipstick niet goed zitten? Of weet je eigenlijk überhaupt niet zo goed hoe je lipstick moet aanbrengen? Geen nood, The Color weet raad. Wij delen de handigste lipstick tips met je, getest door professionele make-up artists en beauty editors.

 

  1. Breng je lippenbalsem niet alleen op je lippen zelf, maar ook op de huid eromheen aan. Laat dit zo lang mogelijk intrekken voordat je je lipstick aanbrengt. Het resultaat: zachte lippen zonder losse velletjes. Heb je vaker last van droge lippen? Dan komen deze tips sowieso van pas.

 

  1. Kamp je met droge mondhoeken? Breng met je vinger wat Bepanthen Beschermende Zalf aan – een heel klein beetje is al genoeg. Doe dit bij voorkeur voordat je naar bed gaat, en laat dit de hele nacht inwerken. ‘s Ochtends zal je mond een stuk minder pijnlijk en trekkerig aanvoelen.

 

  1. Het zwaar overlinen van je lippen was een tijd lang een ontzettend populair trucje – mede dankzij Kylie Jenner en talloze Instagram beauty accounts. Wil je je lippen voller laten lijken op een meer natuurlijke manier? Kies dan één plek waar je met lippotlood (in dezelfde kleur als je lipstick) je lippen net iets zwaarder aanzet, bijvoorbeeld in het cupidoboogje.

 

  1. Nog zo’n simpel trucje voor vollere lippen: breng een beetje vloeibare highlighter aan in je cupidoboogje. Doe dit op je net onder en net boven je liplijn, nog voordat je je lipstick aanbrengt.

 

  1. Breng je lipstick niet direct vanuit de huls of tube aan, maar dep de kleur op je lippen met je vinger. Dit zorgt voor een zachte, nonchalante look.

 

  1. Ga je juist voor een strak effect bij een felle of donkere lipstick? Breng dan eerst je lipstick aan, en daarna pas het lippotlood. Om deze manier kun je eventuele foutjes makkelijker corrigeren met het dunne potlood.

 

  1. Schiet je vaak uit met lipstick of vind je het moeilijk om ‘binnen de lijntjes’ te kleuren? Breng dan alleen lipstick aan in het midden van je boven- en onderlip, en verdeel de kleur over je mond door je lippen over elkaar te wrijven. Je kunt je vinger gebruiken om de kleur verder te verdelen waar nodig.

 

  1. Make-up in de winkel testen blijft lastig, want 9 van de 10 keer ziet de kleur er thuis heel anders thuis dan in de winkel. Voorkom teleurstelling door altijd in natuurlijk licht te testen, en breng de lipstick bij voorkeur aan op je lippen. Zorg er wel voor dat je de tester even goed schoonmaakt met een tissue. Kun of wil je de lipstick echt niet op je lippen testen? Breng de kleur dan aan op je vingertoppen, niet op de achterkant van je hand.

 

  1. Vooral rode en donkere kleuren lipstick willen nog wel eens doorlopen (of ‘bloeden’) in de lijntjes rond je lippen. Gebruik concealer rond je mond om dit te voorkomen.

 

  1. Het is net zo’n must have als een goede spijkerbroek of de little black dress: een nude lipstick. Maar hoe kies je die? De ideale my lips but better kleur laat je lippen niet verdwijnen, maar maakt ze juist voller. Ga voor een kleur die net een tintje donkerder of feller is dan je eigen lippen. Een uitgebreide gids vind je hier.

 

Welke lipstick tips ga jij toepassen?

Categorieën