Esmee Ames

Droge lippen in de wintermaanden? Zo kom je er vanaf!

11 januari 2018

In de winter hebben we regelmatig last van droge, schrale lippen. Daar zit natuurlijk niemand op te wachten. Naast dat het zo rot aanvoelt, zien al die velletjes op je lippen er ook niet bepaald mooi uit. Hoe kom je nou van die extreem droge lippen af? Want ook in de wintermaanden willen we van die droge lippen af. Je wil je grote liefde op Valentijnsdag toch met volle, zachte lippen zoenen? Wij vertellen je hoe jij je lippen weer kiss proof maakt.

Waar komen die droge lippen vandaan?

Je vraagt je waarschijnlijk af waar jouw droge lippen nou eigenlijk vandaan komen. Omdat de huid op je lippen een stuk dunner is dan die op de rest van je lichaam zijn je lippen een stuk kwetsbaarder. Je lippen hebben geen natuurlijke beschermlaag en zullen gelijk droog aanvoelen als ze in aanraking komen met koud weer.

Hoe kom je van die droge lippen af?

Heel interessant om te weten waar die droge lippen vandaan komen, maar eigenlijk wil je er gewoon vanaf. Begrijpelijk. Wij vertellen je hoe.

1. Je lippen scrubben

Het is belangrijk om de velletjes die zich op je lippen nestelen te verwijderen. Lipscrub doet wonderen. Wij raden de M.A.C Fruit of Passion lipscrub aan. Weg met die losse velletjes!

2. Je lippen vet houden.

Je hebt je lippen bevrijd van de losse velletjes, maar je hebt nog steeds droge lippen. Nu is het belangrijk om je lippen vet te houden. Klinkt best logisch toch? Vet is namelijk het tegenovergestelde van droog. Door vet te gebruiken voed je jouw droge lippen en dat is precies wat zij nodig hebben in deze wintermaanden. Door gebruik te maken van een goede lippenbalsem zullen je droge lippen weer gehydrateerd worden. Wij raden de Sweet Mint Lippenbalsem van EOS  of Nuxe Rieve de Miel balm aan. 

3. Voldoende water drinken!

Echt schoonheid komt van binnenuit. ‘Lekker cliché’ horen we je nu denken, maar het is toch echt zo. De lippenbalsems zullen je lippen hydrateren van buitenuit, maar het is ook heel belangrijk dat dit van binnenuit gebeurt. Voldoende water drinken dus!

Zo doe je dat dus. Weg met die droge lippen. Door het volgen van deze tips kun jij voortaan weer door het leven met zachte, gehydrateerde lippen. 

Ook de rest van je huid kan in de winter wel wat extra liefde en aandacht gebruiken. Dit zijn onze favorieten voor een zachte en gezonde winterhuid.

Beeld cover: Pinterest

Categorieën