Iris Poldervaart

De beste nude lipstick voor jouw huidskleur

28 december 2016

Jarenlang werd nude gezien als één soort tint: blank, roze, beige. Een kleur die voor veel
mensen niet per se gelijk staat aan ‘huidskleur’. Gelukkig lijkt de mode industrie dat
inmiddels ook te begrijpen. Steeds meer merken komen tegenwoordig met ‘nude-kleurige’ producten die echt (bijna) alle huidskleuren matchen, van ondergoed tot Louboutin pumps. Dat nude niet ‘one color fits all’ is, dat bewijst ook de zoektocht naar de perfecte nude lipstick. Want een kleur die bij jouw BFF geweldig staat, laat jou er misschien uitzien alsof je al maanden geen zonlicht gezien hebt.

Om het vinden van de perfecte ‘my lips but better’ kleur iets makkelijker te maken, hebben we de beste nude lipsticks voor iedere huidskleur op een rijtje gezet. Take your pick!

Een porseleinen huid

Zacht roze en understated rooskleurige lipsticks accentueren de rozige tonen in een bleke porseleinen huid zonder teveel warmte (oftewel roodheid) in het gezicht te brengen. Blijf weg van kleuren waar veel oranje in zit; deze kunnen een heel lichte huid wat flets (denk: brak) doen ogen. Een lichte huid kan transparante lipkleuren met een lichtglanzende finish goed hebben.

 

Een lichte huid met een warme ondertoon

Een lichte huid met een wat warmere ondertoon, zoals veel (Zuidoost-) Aziatische huidtypes, worden geflatteerd door een wat warmere nude tint. Kies een lipstick waar beige in zit en die goed gepigmenteerd is; zo valt de kleur niet weg op je lippen.

Een olijfkleurige huid

Is je huid wat donkerder met een warme ondertoon? Dan heb je waarschijnlijk een olijfkleurige huid. Bij deze huidskleur passen liptinten met karamelkleurige tonen en een subtiele gouden glans. Koele tinten en kleuren die zichtbaar lichter zijn dan je huid kunnen ervoor zorgen dat je er vermoeid uit ziet.

Een getinte huid

Als je een (licht) getinte huid hebt, kun je het best kiezen voor een lipstick in een zalmroze tint. Peachy kleuren en lipsticks met een oranje ondertoon kun je goed hebben, maar probeer weg te blijven lipkleuren waar iets van geel in zit.

 

Een medium-donkere huid

Voor mensen met een medium-donker huid zijn ‘stoffige’ rozige mauve kleuren de ideale nude tint. Matte lipkleuren staan jou geweldig, dus maak vooral gebruik van die trend.

 

Een donkere huid

Diepe, warme kleuren vormen de ideale nude tint voor de donkere huid. Lipsticks in brons- en chocolatetinten met een lichte glans zorgen ervoor dat jouw huid straalt. Ook kleuren die net iets lichter zijn dan je eigen huidskleur kun je goed hebben. Overduidelijk roze kleuren doen minder voor je; die laten jouw huid er vaak een beetje vaal uitzien.

 

Expert tip:
De gouden regel als het om nude make-up zoals lipstick of nagellak gaat, is dat een kleur die één tint lichter of donkerder is dan je huid je altijd beter zal staan dan een kleur die precies overeenkomt met je huidskleur.

 

Categorieën