Georgien Modijefsky
Alles wat je moet weten over de Dermaroller
13 januari 2017Af en toe is het heerlijk om je eens te laten verwennen bij de schoonheidsspecialist. Een gezichtsbehandeling is niet alleen goed voor je huid, het is ook een ontspannend moment voor jezelf waarbij je lekker tot rust kan komen. Maar steeds meer mensen gaan op zoek naar alternatieven die ze zelf thuis kunnen uitvoeren, zoals met de Dermaroller. Wij vertellen je alles over dit product wat op het moment helemaal hot and happening is.
Er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken om op zoek te gaan naar alternatieven voor de schoonheidsspecialist die je zelf thuis kan uitvoeren (ook al zijn die er ook om wél naar de schoonheidsspecialist te gaan). Merken brengen nu voor de meest uiteenlopende behandelingen DIY producten op de markt.
De laatste tijd lijkt iedereen het te hebben over de Dermaroller; het thuisalternatief voor microneedling. The Chair ging op onderzoek uit.
Wat is microneedling?
Bij deze behandeling wordt de (leder)huid (één van je drie huidlagen) zeer licht beschadigd met kleine naaldjes. Hierdoor begint de huid zichzelf te repareren en wordt de celdeling en de aanmaak van elastine en collageen gestimuleerd. Deze behandeling werkt bijvoorbeeld bij cellulitis, acne(littekens) en huidveroudering.
Wat is een Dermaroller dan?
Een Dermaroller is de tool waar de naaldjes op zitten die je gebruikt met microneedling. Deze kan je nu ook kopen voor thuis. De lengte van de naaldjes varieert, van zo’n 0,2 millimeter tot maar liefst 1,5 millimeter. Deze laatste is niet geschikt voor het gezicht maar wordt gebruikt bij bijvoorbeeld zwangerschapsstriemen en is niet aan te raden voor thuisgebruik. Sowieso zijn naaldjes groter dan 1 millimeter niet echt thuisgebruik-vriendelijk. Kijk bij aanschaf van een Dermaroller uit voor slechte imitaties, want die zijn er zeker en die zouden meer kwaad dan goed kunnen doen!
Als je de Dermaroller voor het eerst gebruikt wordt het aangeraden om deze maximaal twee keer per week te gebruiken, zodat je huid er aan kan wennen. Na een paar weken kan je hem zo vaak gebruiken als je zelf wil. Het is zeer belangrijk om de Dermaroller héél goed schoon te maken, zowel voor als na gebruik. Je duwt immers kleine naaldjes in je huid; als daar vuil op zit, duw je dat samen met het naaldje je huid in. Je kan hier speciaal een los product voor kopen (Roller Cleaner) of 80% alcohol gebruiken. Maak ook je gezicht goed schoon voor gebruik en bewaar je verzorgingsproducten voor na de behandeling met de Dermaroller. Nog een voordeel van dit product zou zijn dat na gebruik je huid de verzorging beter opneemt. Een Dermaroller gaat ongeveer een jaar mee.
Gemixte gevoelens
De effecten van het gebruik van een Dermaroller verschillen per persoon. Sommige mensen zijn er helemaal wild van en hebben prachtige resultaten, terwijl anderen zeggen dat ze geen verschil zien. Vooral mensen met bijvoorbeeld acne(littekens) lijken er profijt van te hebben. Ook bij professionals verschillen de meningen. De één heeft het product omarmd en de ander durft er niet veel over te zeggen. Vooral omdat er wetenschappelijk eigenlijk niks bewezen is en nog niemand iets weet over de lange termijn effecten. Sommige dermatologen zijn zelfs bang dat een Dermaroller zo veel chronische irritatie veroorzaakt dat het juist het verouderen van de huid, op lange termijn, versnelt. En dat moeten we natuurlijk niet hebben.
Het is dus nog de vraag of dit echt een wonderproduct is die je langdurig zou kunnen gebruiken. Wat we wel weten is dat er veel mensen héél blij mee zijn. Heb jij ervaring met de Dermaroller?