Iris Poldervaart

Tried & Tested: Tangle Teezer Compact Styler

5 november 2016

The Chair’s editorial team test de nieuwste, handigste en meest bijzondere haar- en beautyproducten in The Chair’s Tried & Tested. Deze keer: de Tangle Teezer.

Getest door: Georgien Modijefsky – Stagaire

The Chair Tangle Teezer Georgien

1.Wat is de Tangle Teezer en wat belooft ‘ie te doen?

De Tangle Teezer is een haarborstel ontwikkeld door Shaun P, een hair colorist. Deze specifiek is de Compact Styler, maar het merk heeft ook  een aantal andere modellen. Het belooft het haar pijnloos te ontwarren en makkelijk te zijn om te gebruiken.

  1. Merk je het verschil ten opzichte van een ‘normale’ borstel?

De grootste verschillen die ik merk hebben te maken met de ‘tanden’ van de borstel en het feit dat hij geen handvat heeft. Dit laatste was  wel iets waar ik aan moest wennen. De borstel die ik normaal gesproken gebruik heeft vrij stevige tanden en die van de Tangle Teezer zijn wat korter en erg flexibel.

  1. Wat is het resultaat? Hoe voelt je haar, en hoe ziet het eruit?

Nadat ik de Tangle Teezer heb gebruikt voelt mijn haar erg glad en zo
ziet het er ook uit.

  1. Doet de Tangle Teezer wat hij belooft?

Ja: de Tangle Teezer ontwart mijn haar makkelijk en zodra ik gewend was aan het feit dat de borstel geen handvat heeft, vind ik hem ook prima in het gebruik. Ik heb het gevoel dat ik misschien minder schade aan mijn haar aanricht tijdens het borstelen, al helemaal met nat haar, omdat hij redelijk makkelijk door mijn haar glijdt.

  1. Wat zijn verbeterpunten?

Ik heb zelf vrij veel haar en als ik mijn haar naar achteren borstel vind ik het fijn als de tanden helemaal tot op mijn hoofdhuid raken, zodat ik het gevoel heb dat alles echt goed naar achteren zit. Bij de Tangle Teezer zijn de tanden misschien net iets te flexibel of kort om dit te doen, waardoor ik een beetje het gevoel heb dat ik twee lagen krijg: een ongeborstelde laag onderop met een geborstelde laag er overheen. Nu weet ik niet helemaal zeker of dit echt het geval is, maar het gevoel blijft er wel.

Getest door: Anna van der Griend – Beauty Editor

The Chair Tangle Teezer Anna

  1.  Wat is de Tangle Teezer en wat belooft ‘ie te doen?

De Tangle Teezer is: “de superheld op het gebied van het ontklitten van haar”. Hij is “ideaal voor ieder haartype en werkt perfect op zowel droog als nat haar”. Oftewel, de Tangle Teezer haalt klitten uit je haar zonder het daarbij te beschadigen. Klinkt goed. De versie die versie die wij testen is het ‘compact styler’ model, vooral heel handig om mee te nemen in je tas of op reis.

  1. Merk je het verschil ten opzichte van een ‘normale’ borstel?

Zeker. De Tangle Teezer Compact Styler is niet alleen een stuk compacter (duh) dan de borstel die ik normaal gesproken gebruik, maar heeft ook veel kortere ‘tandjes’. Daardoor blijft hij minder hanger in mijn haar maar duurt het voor mijn gevoel ook een stuk langer voordat mijn hele haar goed geborsteld is.

  1. Wat is het resultaat? Hoe voelt je haar, en hoe ziet het eruit?

Mijn haar voelt glad, zacht en gezond. In de borstel zelf zitten zo goed als geen afgebroken haren. Veelbelovend dus!

  1. Doet de Tangle Teezer wat hij belooft?

Absoluut. Na één keer borstelen zijn alle klitten uit mijn haar. De borstel glijdt gemakkelijk door mijn haar heen en beschadigt het niet, terwijl ik hem op nat (oftewel kwetsbaar) haar gebruik.

  1. Wat zijn verbeterpunten?

Net als Georgien moest ik ook even wennen aan het feit dat de Tangle Teezer geen handvat heeft. Daardoor heb je naar mijn idee net wat minder grip op de borstel, al is hij wel zo gevormd dat hij precies in je hand past. De korte tanden vind ik minder praktisch; ik heb – tragisch maar waar – behoorlijk fijn haar, maar ik kan me voorstellen dat iemand met langer of dikker haar behoorlijk lang bezig is met borstelen.

The Chair tangle teezer

Categorieën