Iris Poldervaart

Wafelhaar is helemaal terug: happy crimping!

28 november 2016

Als de geschiedenis ons iets geleerd heeft, is het dat zelfs de meest onwaarschijnlijke modegrillen een keiharde comeback kunnen maken. Dat bewijst ook wafelhaar, een favoriet van vroeger die we niet alleen kennen uit de jaren ‘80, maar ook de jaren ‘90 en de vroege 2000s. Weten we nu alvast dat we deze trend over 10 jaar gewoon weer terugzien.

Throwback time

Britney Spears had het, Hilary Duff had het, Christina Aguilera had het, en… jij misschien ook wel: wafelhaar. Grote kans dat je die wafeltang na de nodige middelbare schoolfeesten héél diep in je kast opgeborgen hebt, maar die mag je nu dus gewoon weer tevoorschijn halen. Want inmiddels is deze look niet alleen op op de Gucci catwalk gesignaleerd, maar ook bij celebs als Gigi Hadid, Ariana Grande en Amandla Stenberg. En dat kan maar één ding betekenen: het is een overduidelijke trend.

Wafelhaar à la Gucci

Deze comeback zal niet bij iedereen warme gevoelens oproepen, maar wees niet bang: wafelhaar is op een heleboel verschillende manieren te dragen, en ze zorgen heus niet allemaal voor awkward flashbacks. Mocht je de volledige crimped look iets teveel van het goede vinden, dan kun je ook gaan voor de Gucci-manier: steil bij de aanzet, gewafeld vanaf de oren. Of kies voor wat losse plukken in een paardenstaart. In deze tutorial laten we je zien hoe je dat doet. Happy crimping!