Iris Poldervaart

tips voor vlechten

25 november 2014

Elke dinsdag delen wij een ‘Tuesday Tips & Tricks’. Hierin behandelen wij verschillende haar & beauty onderwerpen en delen onze tips & tricks met jou. Wij hebben een team van The Chair professionals en editors/bloggers klaar staan die al hun professionele trucjes met jou delen.

11-lowres14-lowres

Deze keer alle tips & tricks om mooie vlechten te kunnen maken. Dit najaar zagen we overal vlechten, niet alleen op de catwalk maar ook op straat. Er zijn zoveel technieken dat wij van een aantal technieken een tutorial hebben gemaakt;

Bekijk de tutorial – hoe maak je de twee vlechtjes gezien op de catwalk Marc by Marc Jacobs. Of bekijk de tutorial van een vlecht aan de zijkant.

Hier onze tips voor vlechten;

1. Wat is onmisbaar voordat je een goede vlecht kunt maken?

Een goede basis is belangrijk. Zorg dat het haar grip heeft, gebruik bijvoorbeeld Spray-a-Porter of Powder Bluff van Kérastase.

2. Wat zijn de Top 5 musthave producten/tools die je nodig hebt voor vlechten?

1. Maison Pearson borstel

2. Puntkam

3. Gladde elastiekjes (Zenner)

4. Stijltang met keramische plaat

5. Droogshampoo (L’Oréal Tecni.art)

3. Wat is het allernieuwste op het gebied van vlechten?

Er is een nieuwe vlecht techniek die heet Knotting.  Je knoopt de vlecht in plaats van het normale vlechten. Box Braids zie je momenteel veel bij celebrities, zoals topmodel Cara Delevingne en ook Kristen Stewart showt deze hairstyle in de Chanel campagne.

4. Wat kun je het beste doen om een pluizige vlecht te voorkomen?

Om dit te voorkomen kun je het beste een serum gebruiken, dit maakt het haar mooi glad.

(Tekst: Iris Poldervaart)

 Sanne Kreijmborg

 

Categorieën