Iris Poldervaart

Sweet Sixteen: How to wear your hair

22 januari 2016

Je zestiende verjaardag is een belangrijk moment in je leven, en hoort dan ook groots gevierd te worden. Het wordt niet voor niets een ‘Sweet Sixteen’ genoemd. De locatie, de hapjes en drankjes, je outfit én natuurlijk je look: overal moet over nagedacht worden om jouw verjaardag compleet te maken. Een speciaal feest vraagt natuurlijk om speciaal haar. Twijfel jij nog een beetje over wat je precies wil doen met je haar voor jouw zestiende verjaardagsfeest? Wij zetten de do’s (en een paar dont’s) op een rij.

Do: maak een inspiratiebord op Pinterest. Zo krijg je snel een beeld van wat je nou eigenlijk mooi vindt.

Do: Bekijk tutorials. Vaak zijn kapsels die enorm ingewikkeld lijken eigenlijk heel makkelijk zelf na te maken. YouTube staat vol met bruikbare how-to’s en ook hier op The Chair vind je natuurlijk eindeloos veel tutorials.

Don’t: Begin niet vijf minuten voordat je van huis moet pas met je haar en make-up. Dat soort dingen kosten altijd meer tijd dan je denkt, en onder tijdsdruk een party kapsels proberen te creëren zorgt meestal niet voor de mooiste resultaten.

Do: experimenteer met tijdelijke kleuren, bijvoorbeeld met tijdelijke haarverf of hair chalk. Check wel even of dit niet af kan geven op je jurk, zeker als het regent. Wanneer je hair chalk gebruikt helpt het om de kleur even ‘vast te zetten’ met haarspray.

Do: Hou een handige vriend(in) of familielid bij de hand. Lukt het je net niet om dat speldje precies op de goede plek op je achterhoofd vast te zetten? That’s what friends are for!

Do: Feest betekent dansen. Zet je kapsel dus vast met voldoende speldjes én een beetje haarspray, zodat je niet al halverwege de avond rondloopt met een totaal ingezakt kapsel.

Don’t: Je wilt op je zestiende verjaardag natuurlijk graag laten zien dat je geen klein kind meer bent, maar kies niet voor een té volwassen kapsel. Je hebt later nog genoeg tijd voor serieuze updo’s.

Je kunt je haar natuurlijk ook laten doen door een professionele kapper. Zo weet je zeker dat je niet met een alledaags kapsels eindigt.

Als je je haar speciaal voor je Sweet Sixteen laat doen, denk dat aan de volgende do’s:

Neem foto’s mee van wat je leuk vindt. Bedenk wel dat niet alle kapsels bij jouw haartype passen. Kappers zijn helaas nog net geen tovenaars. Je kunt wel een foto meenemen van een kapsel met lange volle lokken, maar als je zelf kort dun haar hebt dan zal het bij jou toch niet hetzelfde uitpakken als op het plaatje. Zorg ook dat je de outfit én de make-up die je gaat dragen kunt laten zien, dan kan de kapper je kapsel daar op afstemmen zodat de hele look goed bij elkaar past.

En verder is de belangrijkste do: have fun! Je viert je Sweet Sixteen maar één keer, dus zorg er vooral voor dat het een feest wordt om nooit te vergeten.

 

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën