Georgien Modijefsky

Waarom je eens suiker in je shampoo zou moeten doen

24 maart 2017

We smeren van alles in ons haar om het mooier te krijgen. Ketchup, kokosolie, mayonaise, we hebben het allemaal al eens langs zien komen. Maar suiker? Die is vrij nieuw. Toch wordt dit zoete voedingsmiddel genoemd als dé manier om de kwaliteit van je haar te verbeteren. Lees hier waarom jij ook eens zou moeten proberen om suiker in je shampoo te doen.

In de wereld van huidverzorging word je bijna doodgegooid met de tip dat je moet exfoliëren. Je gezicht, je lichaam: scrubben die handel. Maar vrijwel niemand zegt ooit iets over je hoofdhuid. Behalve Dr. Francesca Fusco, een dermatoloog die een bijzondere tip heeft om je haar te verbeteren. En die tip is suiker in je shampoo. Ja, dat hoor je goed.

Suiker in je shampoo?

Je hoofdhuid scrubben is nog redelijk onbekend gebied. Maar het is volgens Dr. Fusco aan te raden om te doen. Door een eetlepel suiker toe te voegen aan je shampoo voor het wassen verwijder je resten van haarproducten veel beter, reinig je grondiger en exfolieer je de hoofdhuid, dus zeg maar dag tegen de dode huidcellen. Dit is ook een goede tip voor mensen die bijvoorbeeld last hebben van roos.

Nu vroegen wij ons meteen af: wordt dat niet plakkerig, suiker in je haar? Geen zorgen. De suiker lost gewoon op in combinatie met de shampoo en het water en spoelt makkelijk uit. Er blijft dus geen kleverig laagje achter.

 

Net als het exfoliëren van je gezicht en lichaam bestaat er wel zoiets als ‘te veel’. Daarom raadt Dr. Francesca Fusco aan om het elke drie tot vijf wasbeurten te doen.

Het is een enigszins ongebruikelijke tip, maar als het echt je haar verbetert en gezonder maakt, zou het best eens een poging waard kunnen zijn. Zou jij deze hair hack wel eens willen proberen?

 

Beeld: Byrdie, Stylecaster

Categorieën