Iris Poldervaart

Dankzij de soft roots trend is uitgroei geen probleem meer

9 januari 2017

Het is iets wat we met pijn in ons hart toegeven: aan het kleuren van je haar zitten ook nadelen. Eén groot nadeel, om precies te zijn: uitgroei. We weten dat haar ongeveer 1 centimeter per maand groeit (al verschilt dat natuurlijk per persoon en is het afhankelijk van allerlei externe factoren). En hoewel rekenen niet ons sterkste punt is, weten we wel wat dit in de praktijk betekent: die uitgroei komt véél te snel na je kleurbehandeling weer terug. Je kunt je uitgroei natuurlijk proberen te verbergen, maar er zijn andere manieren om ervoor te zorgen dat uitgroei minder opvalt. Onze nieuwe favoriet: de soft roots trend. Deze kleurtechniek zou ook wel eens dé oplossing kunnen zijn voor iedereen die geen tijd (of geld) heeft om elke maand trouw elke maand naar de salon te gaan. 

Gespot bij Hailey Baldwin

We spotten deze trend bij Hailey Baldwin, die regelmatig van haarkleur wisselt. Haar go to colorist Ryan Pearl introduceerde de term ‘soft roots’ om de look te omschrijven. De truc is de manier waarop de kapper de kleur inzet. In plaats van het hele haar, worden alleen de lengtes van het haar geverfd. De aanzet hou je dus in je eigen natuurlijke kleur. Door de kleur goed in je haar te blenden, zorgt de kapper ervoor dat de verschillende tinten perfect in elkaar overvloeien. Het resultaat: een subtiel, zacht kleurverloop. En dat maakt uitgroei toch een stuk minder storend.

Goed geblend

Nou vraag je je misschien – heel terecht af – wat soft roots anders maakt dan een klassieke balayage. Het verschil is dat bij een balayage (of foilyage) de kleur wordt ingezet in de vorm van highlights, terwijl bij soft roots het hele haar (behalve de aanzet dus) gekleurd wordt. Het maakt niet uit of je van licht naar donker of van donker naar licht gaat; soft roots kunnen gezet worden op zo ongeveer elke haarkleur. Wel is het zo dat deze techniek het best werkt wanneer je voor een kleur gaat die niet al te ver van je eigen haarkleur afwijkt. Hoe groter het contrast tussen de verschillende kleuren, hoe moeilijker het is om de tinten op een natuurlijke manier in te blenden.

 

Categorieën