Iris Poldervaart

Is de scrunchie terug van weggeweest?

12 februari 2018

Hij was zo eind jaren ’80, begin jaren ’90 helemaal on trend: de scrunchie, iedereens favoriete kleurrijke haaraccessoire van vroeger. Na de ’90s verdween de scrunchie even van het toneel, en wilde (kón) je er eigenlijk niet meer mee gezien worden. Wie herinnert zich niet de Sex and the City scene waarin Carrie het boek van haar vriend belachelijk maakt omdat de hoofdpersoon een scrunchie draagt?  

Succesvolle comeback

Tot nu, want de scrunchie beleeft momenteel z’n comeback. Langzaam duikt de ‘wokkel’ (zoals wij in Nederland het haaraccessoire vooral kennen) weer op. Inmiddels spotten we al flink wat celebrity’s met scrunchies. En niet de minsten; onder anderen Gigi Hadid, Hailey Baldwin en Yolanthe Sneijder-Cabeau verschenen onlangs met stoffen elastiekjes in verschillende kleuren. Ook dichter bij huis doet de wokkel het goed; influencers als Rianne Meijer zijn al fan.

À la Hermès

Het Deense merk Comfort Objects bracht zelfs een limited edition collectie scrunchies uit, gemaakt van repurposed Hermès sjaaltjes. Niet heel budget-vriendelijk maar wel super chic, en het toont nog maar eens aan dat het imago van de scrunchie momenteel een flinke boost krijgt. Iets betaalbaarder zijn de ontzettend aaibare fuzzy wokkels die celebrity haarstylist Jen Atkin voor het merk Chloe + Isabel ontwierp.

Om heftige ’90s flashbacks te voorkomen, is de styling van dit accessoire essentieel. Wij zijn vooral dol op de fluwelen variant, gedragen in een hoge knot, paardenstaart of in een coole half-do.

Wij verzamelden alvast de nodige inspiratie voor je. Want love it or hate it, scrunchies zijn hoe dan ook helemaal terug.

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën