Iris Poldervaart

Do the half-do: de mooiste half-up half-down kapsels

23 november 2015

De half-do: het is geen los kapsel en het is net geen updo. Wat het dan wel is? De ultieme minimal-effort coupe die zelfs de leek zonder professionele haar-skills kan perfectioneren.

De half-up half-down hairdo is niet voor niets een street style favorite onder off-duty modellen. Nonchalant en warrig als relaxte daytime look of strak en chique als party ‘do; dit kapsel draag je de hele dag door, en alles wat je ervoor nodig hebt is een texture spray, een haarelastiekje en een paar bobby pins. Een it-kapsel creëren was nog nooit zo makkelijk!

Half bun how to:

Spuit een beetje texture spray op handdoekdroog haar een föhn het droog. Voor wat extra body in je haar hou je je hoofd ondersteboven tijdens het föhnen. Verdeel hierna je haar in twee delen waarbij je een scheiding net boven je oren creëert. Zet het bovenste deel van je haar vast in een losse, rommelige knot. Zorg ervoor dat je de knot klein houdt; een grote knot wordt zwaar en gaat hangen. Draai tot slot nog een plukje haar om het elastiekje zodat deze niet meer zichtbaar is en zet dit plukje vast met een bobby pin.

The Chair Blow Dry Style By Jules

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën