Iris Poldervaart

Rainy day hair care: 5 quick fixes voor verregend haar

12 september 2016

Het is bijna officieel herfst, en dat is te merken. Inmiddels zijn we bijna verbaasd als we ‘s ochtends wakker worden en géén regen tegen het raam horen tikken. Maar dat we eraan gewend zijn, betekent niet dat we het niet ontzettend irritant vinden. Al die regenbuien hebben inmiddels al menig good hair day verandert in een bad hair day. En of je nou naar je werk of naar een feestje gaat, het is nooit prettig om met compleet verregend haar op je bestemming aan te komen. Zeker als je zo snel geen producten bij de hand hebt om je kapsel te fixen. Het goede nieuws: er zijn manieren om, zelfs na een heftige stortbui, de schade ietwat te herstellen en toch nog goed voor de dag te komen

Ga voor een updo

Haar dat in natte slierten aan je gezicht plakt is misschien wel een van de minst succesvolle looks die er is. Dat je op de fiets overvallen bent door een hoosbui valt al een stuk minder op wanneer je je haar in een staart, vlecht of knotje doet. Mooi meegenomen: door je haar vast te dragen voorkom je klitten. Zo raakt je haar dus een stuk minder snel beschadigd. Haarelastiekjes altijd bij de hand houden dus!

Ga niet los met haarproducten

Niet alleen bestaat de kans dat alles toch weer uit je haar en in je ogen druipt zodra je een voet buiten de deur zet, maar je favoriete lakjes, sprays en serums zullen ook een heel ander effect hebben bij een hoge luchtvochtigheid. Hierdoor bereik je vaak toch niet het beoogde effect.

Droog je haar zo snel mogelijk

We begrijpen dat je niet altijd een föhn in je tas hebt. Gelukkig werkt een handendroger met hete lucht vaak prima. Dep je haar eerst licht af met een handdoekje of stukje wc-papier – let vooral op dat er geen stukjes papier in je haar blijven hangen, béétje gênant. Borstel je haar daarna voorzichtig glad terwijl je het onder een handendroger droog blaast. Works like a charm!

Fight that frizz

Nat of vochtig haar droogt vaak pluizig op. Om een frizzy ‘do tegen te gaan is het dus slim om altijd een klein flesje haarolie of serum in je tas te hebben. Ben je die vergeten? Geen nood. Een beetje handcrème does the trick. Kijk wel uit dat je niet te veel gebruikt, want de stap van pluizenbol naar vette lokken is sneller gezet dan je doorhebt.

Laat je haar met rust

Lastig, want waarschijnlijk voel je je onzeker over je verregende coupe en wil je er dan juist veel aanzitten in een poging je haar nog te redden. Maar geloof ons, als je bovenstaande stappen hebt uitgevoerd is er weinig wat je nog kunt doen. Hoe meer je aan je haar zit, des te groter de kans dat je het tegenovergestelde resultaat bereikt van wat je in gedachten had. Nat haar is kwetsbaar. Door er constant aan te zitten duw je alleen maar meer zweet en vuil in de openstaande haarschubben. Klinkt vies, en… dat is het eigenlijk ook gewoon. Toch echt even afblijven dus!

En dan toch maar hopen op een nog een paar zonnige dagen dit najaar. Fingers crossed!

The Chair regen haar

Tekst: Anna van der Griend

Categorieën