Iris Poldervaart

Throwback: deze old school haaraccessoires zijn terug

15 februari 2018

New York Fashion Week fall/winter 2018 is in volle gang. Op de catwalks spotten we een opvallende trend: old school haaraccessoires.

De afgelopen seizoenen blijkt het steeds moeilijker om duidelijke haar- en make-up trends aan te wijzen. Niet omdat er geen goede looks langskomen – integendeel! – maar omdat de nadruk de laatste jaren voornamelijk ligt op individualisme. We zien niet langer rijen modellen met slechts één haarstijl. Vandaag de dag worden verschillen in haar- en huidskleur, maar ook in lengte, gewicht, en genderidentiteit toegejuicht, en dat werd tijd. Zo stal de 10-jarige LGBTQ activist Desmond de show bij Gypsy Sport, en ook de natural hair movement wordt aardig vertegenwoordigd op de catwalks.

Throwback naar de jaren ’90

Kunnen we dan helemaal niets zeggen over de trends die we het komende najaar gaan zien? Zeker wel. Eén opvallende trend die we spotten is de terugkeer van het retro haaraccessoire. En hoewel we gokken dat niet iedereen direct om is, voorspellen wij dat deze looks nog wel vaker zullen terugkomen de komende tijd.

Alexander Wang brengt de banana clip terug

Op internet wordt hij omschreven als banana clip, mum clip, of gewoon als haarklem. Hoe je hem ook wil noemen, dit najaar mogen we dit praktische haaraccessoire weer verwelkomen in ons leven (en in ons haar). Het is niet het eerste ‘90s staple die een comeback maakt dit jaar; ook de scrunchie doet het goed op het moment. Wat de styling van deze look betreft: haarstylist Guido Palau draaide het haar van de modellen in een lage chignon, en zette deze vast met de retro haarklem. En nu maar afwachten in welke coole nieuwe uitvoeringen we de banana clip allemaal gaan terugzien dit najaar.

Prabal Gurung kiest voor praktisch

Kun je maar geen genoeg krijgen van deze old school accessoires? Dan hebben we goed nieuws voor je: ook de zig zag haarband is terug. En hoewel je die de afgelopen jaren misschien nog wel eens gebruikte om je haar uit je gezicht te houden, was het niet bepaald het accessoire om mee gezien te worden. Tot nu, want tijdens de show van Prabal Gurung zagen we deze haarbanden opeens als volwaardig haaraccessoire. En wat blijkt; in combinatie met high shine haar en ballerina knot is deze praktische haarband opeens verrassend chic. Wie had dat gedacht?

Het is duidelijk: praktisch is hip. En dat is helemaal niet zo raar, want anno 2018 hebben vrouwen wel belangrijker dingen te doen dan alleen maar mooi zijn.

Wat vind jij van deze trend? Ren jij naar de winkel om deze old school haaraccessoires in te slaan?

 

Categorieën