Iris Poldervaart

Millennial pink is de haarkleur waarvoor ook niet-millennials in de rij staan

7 mei 2018

Millennial pink is inmiddels al een tijdje immens populair, en het lijkt er niet op dat de populariteit van deze trend de komende tijd afneemt. Sterker nog; we zien steeds meer celebrity’s met roze lokken.

Millennial pink BFF’s

Zo is Actrice Busy Philipps groot fan van de zoete haarkleur. Ze plaatste onlangs een foto van zichzelf met haar nieuwe millennial pink haar met het toepasselijke onderschrift “rosé all day”. Dat hoef je ons geen twee keer te vertellen. Busy is zelfs zo dol op de de tint dat ze niet alleen haar eigen haar keer op keer roze laat kleuren, maar ook eigenhandig haar BFF, actrice Michelle Williams, aan millennial pink haar hielp – een proces dat ze vastlegde in haar Instagram stories.

Matchy matchy

Het toeval wil dat millennial pink haar bijzonder goed samen gaat met een andere trend die we dit seizoen veel zien: het matchen van je make-up en je haarkleur. Zo’n monochrome look klinkt misschien niet erg spannend, maar blijkt in de praktijk juist verrassend goed te werken. Make-up merk Urban Decay creëerde zelfs het Backtalk palette; een oogschaduw- en gezichtspalette dat compleet matcht met de Backtalk Vice lipstick, een bekende cult favorite van het merk. Combineer dit met de millennial pink haartrend en je ziet: roze haar + oogschaduw + lippen = millennial pink perfection.

Eerst blond, dan roze

Helaas is millennial pink haar niet voor iedereen weggelegd. De haarkleur werkt eigenlijk alleen op – je raadt het al – een lichtblonde basis. Voor iedereen die van zichzelf middenblond of donkerder is, is er dus eerst een goede bleaching nodig om het ultieme millennial pink effect te bereiken. Houd er daarnaast rekening mee dat de haarkleur niet het eeuwige leven heeft. Een kleur als roze zal al na een paar wasbeurten aardig vervagen, en heeft wat extra liefde nodig in de vorm van een kleurmasker.

Tips & tricks

Meer weten over het onderhoud van roze haar? Color Director Floor legt hier uit wat je te wachten staat wanneer je je haar roze laat verven, én hoe je omgaat met de extra aandacht die je kunt verwachten wanneer je met roze lokken over straat gaat. Ook een handige tip om goed voorbereid naar de salon te gaan: gebruik tenminste één week voordat je jouw haar laat kleuren geen zilvershampoo of kleurmaskers. De kleurpigmenten in deze producten maken het tonen van je haar moeilijker voor de Color Specialist. Dit heeft als resultaat dat je nieuwe roze kleur minder goed pakt en dus ook sneller vervaagt, en dat is natuurlijk zonde. Maar met de juiste verzorging en een beetje geduld met je gegarandeerd van een bijzondere haarkleur die je een constante stroom van complimenten zal opleveren.

Hebben we je ervan overtuigd dat millennial pink dé haarkleur voor jou is dit seizoen? Mooi zo! Maak direct een afspraak bij één van onze salons of stuur een WhatsApp voor gratis kleuradvies.

https://www.instagram.com/p/BWit700AmMq/?taken-by=zaralarsson

Beeld: Torben Raun voor The Color, Instagram @busyphilipps, @zaralarsson, @kimkardashian