Iris Poldervaart

Ik heb mijn haar roze geverfd: wat nu?

8 september 2015

Ben je niet vies van een goede makeover en experimenteer je graag met kleur in je haar? Dan is de kans groot dat ook jij hebt overwogen om je haar roze te verven, of dat je er zelfs al voor bent gegaan. Roze haar is tenslotte helemaal hot op het moment; talloze celebrities, waaronder Cara Delevingne, Rita Ora en Rihanna gingen je al voor. Maar hoe ga je eigenlijk om met zo’n drastische makeover? The Color vertelt je wat je kunt verwachten wanneer je de pink plunge neemt.

  1. Wait for it…

Het komt je vast bekend voor: wanneer je de knoop eenmaal hebt doorgehakt en de beslissing hebt genomen om een totaal ander kapsel te nemen, kan je niet wachten tot je resultaat ziet. Toch zal je nog even geduld moeten hebben voordat je je nieuwe coupe kunt bewonderen. Voor een totale pink hair metamorfose kan je zo 3 à 4 uur uittrekken. Color Director Floor Mulder legt uit: “De duur van de behandeling is afhankelijk van je huidige haarkleur én van het uiteindelijke resultaat dat jij en je haarstylist willen bereiken. In de meeste gevallen zal het haar eerst ontkleurd moeten worden, en wordt het vervolgens weer ingekleurd. Dit kan in één of twee sessies gebeuren, afhankelijk van het ontkleuringsproces”. Let er altijd op dat de ontkleuring op een healthy manier gebeurt om beschadiging van het haar zo veel mogelijk te voorkomen. Floor raadt aan om te kiezen voor een product met een laag ammoniakgehalte, zoals Matrix Bond Ultim8.

 

  1. Maintenance matters

Op het moment dat je de salon uitloopt met je nieuwe haarkleur begint het avontuur pas echt; het is tijd om je hair care routine aan te passen aan je roze lokken. Ga voor producten die kleurondersteuning bieden en treatments die je haar verzorgen. Favoriet van Floor is de Shade Variation Care treatment van Christophe Robin (€38). Floor’s exclusieve tip: “Meng voor een optimaal resultaat de kleuren Baby Blond en Golden Blond. Zo krijg je een mooi peachy effect”. Daarnaast is het altijd handig om in de salon te vragen of er een optie is om langs te komen voor een quick color behandeling, waarbij je haarkleur snel bijgewerkt wordt.

  1. Makeover madness

Logisch, denk je misschien, dat met een opvallend kapsel meteen je hele look verandert. Maar hou er rekening mee dat niet alleen je kapsel een makeover krijgt; ook je make-up en kleding zullen een update krijgen. Opeens is je haar je meest sprekende accessoire, dat je ook nog eens altijd bij je draagt. Natuurlijk hoef je je eigen stijl niet helemaal overboord te gooien maar tenzij je voor een look met een hoog My Little Pony-gehalte gaat zal je je make-up en kleding wel aan je nieuwe haarkleur moeten aanpassen. Dag glitters! Denk net iets meer subtiel, ingetogen en ton-sur-ton. Hou bij twijfel de regel aan: zwart, wit en grijs kunnen altijd.

 

  1. In the eye of the beholder

Wanneer je roze haar hebt ben je natuurlijk een opvallende verschijning; mensen zullen dus naar je kijken. En niet alleen dat, maar mensen zullen een mening over je hebben. Vrouwen, mannen en kinderen; ze zullen je allemaal anders zien dan toen je nog je eigen, natuurlijke haarkleur had. Verwacht complimentjes van vrouwen, extra aandacht van mannen en, misschien nog wel het allerleukste: verwonderde blikken en vragen van kleine kinderen of je haar magisch haar hebt.

 

  1. Me, my self-confidence and I

Wanneer je je haar in een opvallende kleur zoals roze hebt geverfd, voel je je meteen een stukje zelfverzekerder. Ja echt, zelfs wanneer je het idee hebt dat dat oude echtpaar in de supermarkt afkeurend naar je kapsel kijkt. Want je weet: dit was jouw keuze, en jouw statement. Lang niet iedereen durft de stap te nemen die jij genomen hebt met je cotton candy hair, en dat zorgt ervoor dat je je stoer en zelfverzekerd voelt. You go girl!

 

 

Tekst: Anna van der Griend i.s.m. Floor Mulder