Iris Poldervaart

Zo houd je lichtblond haar mooi – ook in de zomer

7 juni 2016

Het is duidelijk: platina is dé kleur van deze zomer. Van bloggers tot celebs, werkelijk iedereen lijkt lid te willen zijn van team platinum, iets wat wij maar wat goed begrijpen. Maar, eerlijk is eerlijk, lichtblond haar heeft een flinke gebruiksaanwijzing. Het koel krijgen – en houden – van blond haar is op zijn zachts gezegd een uitdaging, zeker nu de temperaturen flink stijgen. Van zonnen tot zwemmen, elke zomerse activiteit lijkt funest te zijn voor lichtblond haar. Maar om dan maar de hele zomer binnen te blijven zitten? Dacht het niet. Om ervoor te zorgen dat jij en je lichtblonde haar deze zomer ook gewoon van de zon kunnen genieten vroegen we Floor, Creative Director van The Color om tips. Zo houd je lichtblond haar clean en koel.

Silver Surfer

Met stip op nummer 1: zilvershampoo. Neem het van ons aan, elke blondine met een koele ondertoon zou zilvershampoo in haar badkamer moeten hebben staan. Voor het beste resultaat laat je de shampoo net iets langer inwerken dan de standaard aanbevolen 3 tot 5 minuten. Tip: meng een beetje zilvershampoo met een voedend haarmasker en laat dit 15 minuten intrekken.

UV Away

Onderschat nooit het belang van goede UV bescherming, óók voor je haar. Speciaal voor de droogshampoo junkie heeft Moroccanoil de nieuwe Dry Shampoo Light Tones (€29,95), een droogshampoo die je haar niet alleen frisser aan laat voelen maar het ook nog eens beschermt tegen UV-straling én direct koeler doet ogen dankzij subtiele violette pigmenten.

Ga je liever voor the full works? Matrix heeft een volledige lijn gericht op zonbescherming voor je haar, Matrix Biolage Sunsorials, bestaande uit twee UV sprays met en zonder olie (€17,30), after sun repair spray (€17,30), een shampoo (€17,75) en een treatment (€17,75).

Op de warmste dagen van het jaar kunnen echt koele blondines de felle zon maar beter helemaal bij hun haar vandaan houden. Heb je meteen het perfecte excuus om die fabulous flaphoed zo veel mogelijk te dragen.

Pool pre-party

Een goede voorbereiding is in dit geval niet het halve werk; een goede voorbereiding is everything. Bang voor een groene of oranje gloed in je blonde haar? Gebruik dan van tevoren een treatment en zorg dat je je haar nat maakt met kraanwater vóór je het zwembad of de zee in gaat. Zo is je haar als het ware al verzadigd met ‘schoon’ water en zal het dus minder zout en chloorwater opnemen. 

In case of emergency

Tja, soms gaat het ondanks alle voorzorgsmaatregelen en goede bedoelingen toch fout. Is je haar groen uitgeslagen en heb je even geen Color Specialist in de buurt voor de nodige damage control? Laat dan wat ketchup intrekken in je haar. Na 15 minuten is de groene gloed verdwenen. Toevallig net geen ketchup bij de hand op vakantie? Los een aspirientje op in heet water en laat dit 5 minuten inwerken. It’s a miracle

 

Tekst: Anna van der Griend i.s.m. The Color Creative Director Floor Mulder