Iris Poldervaart

Langhoudende krullen zonder haarspray: zo doe je dat

2 mei 2017

Het is een bekend dilemma voor iedere vrouw die wel eens een krultang gebruikt (en dat zijn er een hoop): laat je een halve bus haarspray los op je vers gezette krullen, waardoor ze hard en crunchy worden? Of laat je ze lekker met rust, met het risico dat je zorgvuldig gekrulde haar al na een half uur volledig uitgezakt is? Je denkt misschien dat het een onmogelijke keuze is, maar het kan ook anders. Wij leggen je uit hoe je langhoudende krullen zonder haarspray zet. En geloof ons, het is een makkie.

Een kleine kanttekening: deze methode werkt voornamelijk als je voor losse, beachy krullen gaat. Het Roy Donders-effect ga je hier niet mee bereiken, maar wanneer je voor een undone look gaat is dit trucje perfect.

Stap 1:

Pak een klein plukje haar vlakbij je gezicht, en klem de krultang ongeveer halverwege de pluk vast. Begin dus niet helemaal bovenaan bij de aanzet of onderaan bij het uiteinde van het haar – dit is key. Als de pluk aan de linkerkant van je gezicht zit, houd dan het klepje van de krultang naar voren. Als de pluk aan de rechterkant zit houd je het klepje naar achteren.

Stap 2:

Draai de krultang weg van je gezicht. Zorg dat je de onderste paar centimeter van je haar niet mee krult. Houd dit ongeveer 7 seconden vast.

Stap 3:

Schuif de krultang langzaam van onder naar boven door de pluk, zonder hard aan het haar te trekken. Herhaal dit een paar keer.

Stap 4:

Draai vervolgens de hele pluk haar nog eens strak om de krultang heen. Deze keer ga je wél door tot aan de aanzet van je haar (zonder daarbij je hoofdhuid te verbranden, uiteraard).

Gebruik deze techniek door je hele haar tot het helemaal gekruld is!

Tip: door per pluk van richting te veranderen, zien de krullen er natuurlijker uit.

Geloof ons, als je deze techniek op de juiste manier toepast heb je de hele dag de mooiste krullen zonder haarspray. Als je voor de zekerheid toch iets in je haar wilt doen, gebruik dan een sugar spray of salt spray. Deze producten zorgen wel voor meer grip en een wat stuggere textuur in je haar, zonder dat je lokken te hard of ‘gemaakt’ aan zullen voelen.

Meer tips om je krullen langer mooi te houden:
  • Gebruik vooral geen verzorgend serum of gladmakende crème. Glansproducten zorgen ervoor dat je haar gladder aanvoelt. Iets waar we normaal gesproken natuurlijk geen nee tegen zeggen, maar het zorgt er daardoor ook voor dat je krullen sneller uitzakken.
  • Houd de krullen die je net gezet hebt even vast terwijl je ze laat afkoelen. Zo houdt het haar de vorm van de krul beter vast.
  • Prep je haar op een manier die bij jouw haartype past. Zo vraagt steil haar om een heel andere voorbereiding dan haar waar al een lichte slag in zit.