Iris Poldervaart

Waarom we nog steeds verliefd zijn op de lange bob

30 juli 2018

De bob is al sinds het begin van de vorige eeuw een tijdloos kapsel. En dat is niet zo gek, want als één kapsel zijn veelzijdigheid heeft bewezen, is het wel de bob. Dat weten ook celebrity’s als Margot Robbie, Dua Lipa, Emilia Clarke en Alison Brie, die de afgelopen maanden allemaal de schaar in hun haar zetten en hun langere lokken verruilden voor een korter kapsel. Vooral de lange bob, ook wel lob genoemd, doet het al een tijdje heel goed. Ook dit seizoen blijft de lange bob immens populair, zowel bij sterren als bij het ‘gewone’ volk; wij dus. Dat is niet zo gek, want qua styling heeft de bob in principe maar weinig nodig. Of je nou voor wavy of steil gaat, een zij- of middenscheiding… de lange bob werkt eigenlijk altijd wel, ook als je geen professionele stylist aan huis hebt. 

De beste basis

De belangrijkste basis? Een goede knipbeurt. Hoe korter je haar en hoe steiler het valt, hoe meer kleine lengteverschillen zullen opvallen. Zeker wanneer je voor een strakke bob gaat, is het dus belangrijk om eens in de 6 à 8 weken de salon te bezoeken om ervoor te zorgen dat je haar goed valt. Kies je voor een meer nonchalante variant met meer textuur? Hoewel het dan iets minder nauw luistert met touch ups, is het belangrijk om je goed te laten adviseren door een jouw haarstylist voordat je een flink aantal centimeters van je haar laat knippen. Want hoewel de lange bob zo ongeveer iedereen staat zijn er een aantal indicatoren, zoals gezichtsvorm en de natuurlijke textuur van je haar, die bepalen welk type bob of lob het meeste voor jou zal doen.

Mini make-over

Mooi meegenomen: wanneer de uiteindes van je haar de zomer niet helemaal schadevrij zijn doorgekomen, is de lange bob het ultieme kapsel om het nieuwe seizoen fris in te gaan – zonder in te leveren op stijl. En als je dan toch de salon bezoekt voor een back to school/work/real life kapsel, kun je het maar beter in één keer goed doen; met een nieuwe haarkleur dus. En dat komt goed uit, want onze zomeractie loopt nog steeds. Dat betekent dat je nog tot 25 augustus 20% korting krijgt op je kleurbehandeling bij alle The Color salons. Hier vind je alle voorwaarden. Om een afspraak te maken stuur je heel gemakkelijk een WhatsApp naar één van de salons.

 

Categorieën