Iris Poldervaart

Krullend haar: dé tips & tricks

10 februari 2015

Ben jij gezegend met een bos krullen? Lucky you! Ook al zet je er zelf misschien het liefst drie keer per dag een stijltang in, ladingen vrouwen van jong tot oud zijn jaloers op jouw volumineuze, natuurlijke bos krullen. Als tegenargument wordt gebruikt dat natuurlijke krullen snel pluizen, je nooit met lange, dansende en glanzende lokken kan lopen en dat krullend haar vaak ontembaar is. Gelukkig is daar onze redder in nood: Sanjay met zijn tips & tricks!

1. Knip je punten regelmatig. Gespleten puntjes die niet vaak genoeg worden afgeknipt splijten verder, waardoor je haar pluizig wordt.

2. Kam je haar niet teveel. Het beste is om je krullen natuurlijk te laten drogen, zonder teveel te kammen of borstelen.

3. Gebruik een krulcrème, bijvoorbeeld Kérastase Oléo-Curl, en twist plukken haar om je vinger om je krullen een handje te helpen. Droog je haar vervolgens met een diffuser of laat het natuurlijk opdrogen. Op deze manier is je krul veel minder pluizig en oogt je krul ‘rustiger’. Een crème geeft meer ‘holding’ dan een olie.

4. Voor een volle bos krullen gebruik je een krulcrème en mix je deze met een beetje holding gel of met beach spray. Ga nu op de kop hangen en föhn je haar met een diffuser.

5. Gebruik bij pluizige puntjes een beetje serum of nog wat extra krulcrème.

6. Neem af en toe een glansspoeling. Krullend haar is van nature wat droger en mist daardoor ook vaak glans. Glansspoeling ‘zuurt’ je haar af, zodat de haarschubben sluiten, waardoor je haar een mooie glans krijgt.

7. Gebruik niet te vaak een stijltang! Hierdoor maak je je eigen krul kapot. Beter is om de Steampod van L’Oréal Professionnel te gebruiken.

8. Gebruik zo nu en dan in natuurlijk krullend haar een krultang. Juist het af en toe zetten van een grotere of fijnere krul in je haar, geeft meer textuur en polijst je haar.

 

krul creme

 

steampod

Tekst: Sanjay Ramcharan & Rosanne Brakelé

Categorieën