Anna van der Griend

Knip Q&A: experts Jeffrey Janssen en Eef Kruissen beantwoorden jouw vragen

12 april 2018

Bij The Color zijn we natuurlijks experts op het het gebied van haarkleuren, dat spreekt voor zich. Maar wist je dat onze specialisten ook op hoog niveau knippen? Alle Color Specialists worden regelmatig getraind in de nieuwste kniptechnieken om jou zo van jouw best hair ever te kunnen voorzien. Uiteraard kan ons team jou ook helpen met al jouw prangende vragen omtrent haar, knippen en kapsels. Wij vroegen The Color’s knip experts Jeffrey Janssen en Eef Kruissen de meest gestelde vragen over knippen te beantwoorden. Van pony’s tot gespleten punten; dit is The Color’s ultieme knip Q&A.

Hoe vaak moet ik mijn haar laten knippen?

Jeffrey: “Ik ben nooit van het ‘om de zoveel weken’ bijknippen. Een klant kan zelf bepalen wanneer de vorm niet meer goed voelt.”

Eef: “Geheel naar behoefte. Kort haar over het algemeen vaker dan lang haar, omdat kort haar sneller ‘te lang’ lijkt.”

Ik heb fijn haar zonder volume. Met welke kapsels of kniptechnieken lijkt mijn haar voller?

Jeffrey: “Mijn advies zou zijn om de eindlengtes zo kort mogelijk te houden waardoor het haar geen kans krijgt om alle kanten op te vliegen. Hierdoor creëer je een compacte vorm.”

Eef: “Ik verdiep me al 35 jaar in het knippend vormgeven van haar, voor mooi vallend haar met de volumes op de juiste plek. Zorg dat je voor een kapper kiest die dat beheerst en die niet alleen jouw haar, maar ook jou als geheel bekijkt voor een mooi en evenwichtig resultaat. De ondersteuning van exact het juiste product helpt om het haar meer dichtheid te geven.”

Ik heb vol, dik haar waar ik weinig mee kan qua styling. Voor welk kapsel moet ik kiezen?

Jeffrey: “Je kunt met lagen een hoop vormen creëren. Het ligt er dus aan wat voor vorm gezicht of lichaam iemand heeft.”

Eef: “Een persoonlijk plan maken, zou ik zeggen. Geheel afhankelijk van de structuur van het volle haar en de persoon als geheel. Tip: gebruik een conditioner na de shampoo om het haar handelbaarder en ‘kleiner’ te maken. Of gebruik de Moroccanoil Cleansing Conditioner. Dit werkt echt perfect hiervoor. Je wast en verzorgt met dit product in één behandeling.”

Hoe weet ik welk kapsel bij mijn gezichtsvorm staat?

Jeffrey: “The Color is een concept waar mensen afspraken kunnen maken om advies te krijgen. Een kapsel past niet alleen bij een gezichtsvorm. Het past bij een karakter. Het is dus van groot belang voor de klant en voor ons om iemand te zien en aan te horen alvorens wij overgaan tot een advies.”

Eef: Dat laat je aan de specialist over. Een goede kapper kan je uitleggen wat jou het mooiste staat en waarom.”

Hoe weet ik of een pony mij staat?

Jeffrey: “Iedereen kan een pony hebben. Dit gaat ook weer gepaard met een gevoel wat iemand op dat moment heeft. De dikte, vorm en textuur hangt af met hoe iemand zichzelf ziet.”

Eef: “De kapper kan vrij eenvoudig met wat tips & tricks laten zien of een pony zal staan of niet.”

Is het echt zo dat je je haar regelmatig moet laten knippen om ervoor te zorgen dat het goed groeit?

Jeffrey: “Nee, onzin. Het is wel zo dat het langer wordt op een gezonde manier wanneer je het regelmatig laat knippen.”

Eef: “Onzin! Haar groeit van binnen uit. Regelmatig knippen kan wel van belang zijn wanneer de haarpunten splijten. Deze kun je dan beter afknippen om te voorkomen dat ze verder splijten.”

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kapper echt begrijpt wat ik wil met mijn haar?

Jeffrey: “Zorg ervoor dat je voorbeelden meeneemt en goed probeert te verwoorden hoe je er graag uit wil zien. Ik vraag vaak: ‘als je voorbij loopt, hoe wil je dan dat mensen over je denken?.”

Eef: “Daar hoef jij als klant niet voor te zorgen als je bij de juiste kapper in de stoel zit. Deze zal goed luisteren aanvoelen wat je bedoelt.”

Ik ben bij de kapper geweest, maar ik ben niet blij met hoe het geknipt is. Wat moet ik nu doen?

Jeffrey: “Als het goed is mag dit nooit gebeuren. Gebeurt dit toch, bel dan je kapper op en vraag of je zo snel mogelijk langs mag komen. Een goede kapper staat open en klaar om er alles aan te doen om je happy te maken.”

Eef: “Terug gaan! Leg uit waarom je niet happy bent met jouw haar en geef deze kapper de kans om dit te verhelpen.”

Kun je haar beter knippen als het nat of droog is?

Jeffrey: “Eerst nat, daarna kan het in droog haar gepersonaliseerd worden.”

Eef: “ Voor beide kan gekozen worden. Dit is afhankelijk van het beoogde resultaat. Ik kies vaak voor droog haar omdat dit vaak het meest reële beeld van de structuur geeft. Denk aan iemand met krulhaar bijvoorbeeld. Dit gaat vaak fout omdat er voor gekozen wordt om dit nat te knippen. Iedereen met krulhaar zal begrijpen wat ik bedoel.”

Ik heb gespleten punten. Kan ik die nog repareren, of moeten die echt afgeknipt worden?

Jeffrey: “Laat het goed knippen en investeer in een goed product om je haar thuis te onderhouden. Laat je goed informeren en probeer niet te bezuinigen op bijvoorbeeld een conditioner.”

Eef: “Knippen is hier de beste behandeling. Repareren is onmogelijk, ondanks de mooie beloftes van sommige producten. Je kan een gespleten punt wel verfraaien met het juiste product.”

Zelf geknipt worden door Eef of Jeffrey? Dat kan! Eef staat bijna dagelijks in onze salon aan de Kannenmarkt in Nijmegen. Jeffrey vind je op dinsdagen in Nijmegen en op donderdagen en vrijdagen in de salon aan de Van Woustraat. Maak direct aan afspraak via WhatsApp!

knip Q&A eef jefrey