Iris Poldervaart

Knip Q&A: expert Jeffrey Janssen beantwoordt jouw vragen

12 april 2018

Bij The Color zijn we natuurlijks experts op het het gebied van haarkleuren, dat spreekt voor zich. Maar wist je dat onze specialisten ook op hoog niveau knippen? Alle Color Specialists worden regelmatig getraind in de nieuwste kniptechnieken om jou zo van jouw best hair ever te kunnen voorzien. Uiteraard kan ons team jou ook helpen met al jouw prangende vragen omtrent haar, knippen en kapsels. Wij vroegen The Color’s knip expert Jeffrey Janssen de meest gestelde vragen over knippen te beantwoorden. Van pony’s tot gespleten punten; dit is The Color’s ultieme knip Q&A.

Hoe vaak moet ik mijn haar laten knippen?

Jeffrey: “Ik ben nooit van het ‘om de zoveel weken’ bijknippen. Een klant kan zelf bepalen wanneer de vorm niet meer goed voelt.”

Ik heb fijn haar zonder volume. Met welke kapsels of kniptechnieken lijkt mijn haar voller?

Jeffrey: “Mijn advies zou zijn om de eindlengtes zo kort mogelijk te houden waardoor het haar geen kans krijgt om alle kanten op te vliegen. Hierdoor creëer je een compacte vorm.”

Ik heb vol, dik haar waar ik weinig mee kan qua styling. Voor welk kapsel moet ik kiezen?

Jeffrey: “Je kunt met lagen een hoop vormen creëren. Het ligt er dus aan wat voor vorm gezicht of lichaam iemand heeft.”

Hoe weet ik welk kapsel bij mijn gezichtsvorm staat?

Jeffrey: “The Color is een concept waar mensen afspraken kunnen maken om advies te krijgen. Een kapsel past niet alleen bij een gezichtsvorm. Het past bij een karakter. Het is dus van groot belang voor de klant en voor ons om iemand te zien en aan te horen alvorens wij overgaan tot een advies.”

Hoe weet ik of een pony mij staat?

Jeffrey: “Iedereen kan een pony hebben. Dit gaat ook weer gepaard met een gevoel wat iemand op dat moment heeft. De dikte, vorm en textuur hangt af met hoe iemand zichzelf ziet.”

Is het echt zo dat je je haar regelmatig moet laten knippen om ervoor te zorgen dat het goed groeit?

Jeffrey: “Nee, onzin. Het is wel zo dat het langer wordt op een gezonde manier wanneer je het regelmatig laat knippen.”

Hoe zorg ik ervoor dat mijn kapper echt begrijpt wat ik wil met mijn haar?

Jeffrey: “Zorg ervoor dat je voorbeelden meeneemt en goed probeert te verwoorden hoe je er graag uit wil zien. Ik vraag vaak: ‘als je voorbij loopt, hoe wil je dan dat mensen over je denken?.”

Ik ben bij de kapper geweest, maar ik ben niet blij met hoe het geknipt is. Wat moet ik nu doen?

Jeffrey: “Als het goed is mag dit nooit gebeuren. Gebeurt dit toch, bel dan je kapper op en vraag of je zo snel mogelijk langs mag komen. Een goede kapper staat open en klaar om er alles aan te doen om je happy te maken.”

Kun je haar beter knippen als het nat of droog is?

Jeffrey: “Eerst nat, daarna kan het in droog haar gepersonaliseerd worden.”

Ik heb gespleten punten. Kan ik die nog repareren, of moeten die echt afgeknipt worden?

Jeffrey: “Laat het goed knippen en investeer in een goed product om je haar thuis te onderhouden. Laat je goed informeren en probeer niet te bezuinigen op bijvoorbeeld een conditioner.”

Zelf geknipt worden door Jeffrey? Dat kan! Jeffrey vind je op dinsdagen in Nijmegen en op donderdagen en vrijdagen in de salon aan de Van Woustraat. Maak direct aan afspraak via WhatsApp!